Zomerverrassingen in Bredene: Een wervelende cocktail van plezier

Zomerse aantrekkingskracht van ’t Paelsteenveld

De zomerse happening ‘Kom Grasduinen’, een geliefde familietraditie in Bredene, heeft de bezoekers talloze zomers verwend met charmante activiteiten in het gelijknamige recreatiedomein. Deze augustus, op de twaalfde dag van de maand, draait het scenario een beetje: de festiviteiten verplaatsen zich naar het prachtige domein ’t Paelsteenveld, gelegen in het hart van de toeristische zone. Het programma belooft een muzikale traktatie met verschillende optredens. Voor de jonge bezoekers staan er creatieve workshops en een springkastelenfestival op de agenda. Bovendien organiseert Brouwerij Betsy het Bredense bierfestival, waar je kunt nippen aan verschillende ambachtelijke biertjes.

MNM Summertime: Uitzendingen rechtstreeks vanuit Bredene

Voor radioliefhebbers is Bredene tot 13 augustus de thuisbasis van MNM Summertime. De populaire zender brengt live sfeerverslagen van evenementen en allerlei leuke activiteiten. Een unieke kans om bij het Duinenplein de live-uitzendingen van MNM mee te maken en misschien zelfs een bekende Vlaming te spotten.

Thaise betovering in Bredene

Op 19 augustus wordt Bredene omgetoverd tot een klein stukje Thailand, met de grootste Thaise markt van de Benelux. Een fascinerende mix van Thais eten, souvenirs, massages, reisinformatie, traditionele dans en een bruisende Thaise party zal plaatsvinden op het ’t Paelsteenveld in de Kapelstraat.

Atletisch enthousiasme: Twins Kids Run en Twins Beach Run 2023

Maandag 14 augustus zal een sportieve vibe brengen met de vierde editie van de Twins Beach Run, een deel van het Loopcriterium van de Kust. Voorafgaand aan de hoofdrace is er de Twins Kids Run van 1,5 km. Beide evenementen zorgen voor een hartverwarmende sportieve geest langs het strand, de dijk en de duinen van Bredene.

Schattenjacht: De kinderrommelmarkt

Op maandag 28 augustus wordt het Duinenplein een paradijs voor schattenjagers. Van 13u tot 17u kan men er kinderspullen verkopen tijdens de kinderrommelmarkt. Voor diegenen die hun kraampje willen opzetten, is het raadzaam om tijdig in te schrijven.

Fietsen en ontdekken: Fietszoektocht met prachtige prijzen

Augustus is de perfecte maand om Bredene per fiets te verkennen. Bovendien kan men kans maken op mooie prijzen. De route, die zich uitstrekt over 27 kilometer, is ontworpen om de schoonheid van Bredene te onthullen. Haal het gratis deelnameformulier bij MEC Staf Versluys, het gemeentehuis, de bibliotheek of het zwembad Ter Polder.

( Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )