Zomerverrassing: Orgeltrillingen en Betoverende Voordrachten Brengen Adembenemende Momenten in Oekene

Cultuurwerking ‘Oekene Inviteert’ presenteert deze zomer drie verbluffende orgelconcerten in het Sint-Martinuskerkje te Oekene-Roeselare. Hoogtepunten zijn optredens van het internationaal gevierde Duo Landini en de geliefde actrice Chris Lomme, die zowel voordraagt als zingt. Deze betoverende zomershow wordt afgesloten met een gezellige receptie en biedt een perfecte ontsnapping bij zomerse weersomstandigheden.

Ontketening van de Muzikale Oude Meesters

Het is fascinerend hoe de melodieën van de klassieke muziek zelfs de meest sceptische luisteraars weten te boeien. Deze zomer pakt de Cultuurwerking ‘Oekene Inviteert’ uit met drie verbluffende orgelconcerten. En waarom zou dat niet? Organisten zijn hongerig naar de kans om hun muzikale talenten te demonstreren op het historische Van Peteghemorgel (1779-1781) in het pittoreske Sint-Martinuskerkje.

Duo Landini: Kracht van Harmonie en Virtuositeit

Jan Van Landeghem, een befaamde componist, koorleider, dirigent en organist-solist, speelt op enkele van de grootste orgels ter wereld. Samen met violiste Jenny Spanoghe vormt hij het Duo Landini, beroemd om hun verbluffende muzikaliteit en virtuositeit. Het duo heeft een scala aan internationale erkenningen ontvangen, hun werk wordt gekenmerkt door expressieve kracht en levendige virtuositeit.

Chris Lomme: Verrukkelijke Voordracht en Onmiskenbare Klasse

Chris Lomme, de bejubelde actrice met een hart voor literatuur, staat bekend om haar ijzeren discipline en toewijding. Ze is een vroege vogel, staat dagelijks om zes uur op en studeert intensief scripts en gedichten. Haar stem – helder en aantrekkelijk – zal je zeker verbluffen en misschien zelfs betoveren. Het geliefde lied ‘Verliefd op Chris Lomme’ door De Kreuners is slechts een glimp van de affectie die velen voor haar voelen. Ze is, zonder twijfel, een dame van klasse en charisma!

Een Zomerspektakel Dat Je Niet Mag Missen

Op zaterdag 29 juli om 16:00 uur kan je van dit adembenemende spektakel genieten in het Sint-Martinuskerkje te Oekene-Roeselare. Na het concert kun je jezelf verheugen op een gezellige receptie met de performers. Het koele interieur van het charmante kerkje biedt de perfecte omgeving om te schuilen bij zomers slecht weer, terwijl de muziek je tot reflectie uitnodigt.

Volwassenen betalen twaalf euro, jongeren en houders van een vrijetijdspas betalen slechts zes euro. Voor informatie en reserveringen, bel naar 0475 23 98 01. Mis deze sensationele zomerse orgelconcerten en voordrachten niet, het belooft een zomerspektakel te worden dat je niet snel zult vergeten!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )