“Zomervakantie in Oudenburg Barst Uit Haar Voegen: Van Sportkampen tot Vogelspotten, Er is Meer Te Beleven Dan Ooit!”

Het startschot voor de zomervakantie is gegeven! En Oudenburg – de stad die nooit slaapt – is klaar om haar deuren wijd open te zetten voor een zinderend zomerseizoen. Laat je meeslepen in de bruisende stroom van avonturen, activiteiten en ongekende belevenissen die deze stad te bieden heeft. De Oudenburgse vrijetijdsdiensten, onder leiding van de dynamische schepen van Jeugd & Gezin Romina Vanhooren, hebben de perfecte melange gecreëerd van activiteiten voor jong en oud.

Het hart van de zomeractie is de Zoo BKO, klaar om een vloedgolf van enthousiaste kinderen te ontvangen op verschillende locaties, met De Grote Wolf als kloppend hart van deze vrolijke constellatie. De speelpleinwerking De Tunne staat op het punt haar deuren te openen voor een zomer vol plezier en spel. Dit alles wordt vakkundig aangevuld door de sportkampen die worden georganiseerd door de energieke Schepen van Sport Tahira Malik.

Van kleuterkampen waar kleuren en Disney het thema zijn, tot uitdagende tienerkampen waar extreme sporten centraal staan – er zijn ervaringen op maat voor iedereen! Je kunt je letterlijk in het diepe storten met kajakken, je kracht testen met klimmen of je snelheid uitdagen in het sportkamp ‘Ren je rot’.

De zinderende zomerdonderdagen beloven nog meer plezier voor de tieners, met het programma ‘SWAP’. Stel je voor: zelfgemaakte pizza’s vers uit de oven, hilarische spelletjes bumperballen, en een dagje uit naar het beroemde Walibi. De volledige programmering is te vinden op www.oudenburg.be/swap. Maar let op, de plaatsen zijn beperkt dus snelheid is geboden!

Het zomergoud van Oudenburg straalt echter verder dan alleen spel en sport. Ontdek de rust en sereniteit van de natuur met vogelspotten op natuurdomein Hoge Dijken, met de vernieuwde vogelkijkkaart in de hand. Burgemeester Anthony Dumarey en Schepen van Dierenwelzijn Gino Dumon nodigen je uit voor een magische reis door dit vogelparadijs van 52 hectare, waar de stilte slechts wordt doorbroken door het vrolijke getjilp en gezang van verschillende vogelsoorten.

Een 3,2 kilometer lang wandelpad slingert door dit domein, met vier uitkijkpunten die een adembenemend uitzicht bieden op de waterplas. Elke maand kun je andere vogelsoorten spotten en deze op je kaart aanduiden. Bereid je voor om op zoek te gaan naar de elegante fuut, het schattige roodborstje en de statige kuifeend.

Dus zet je zonnehoed op, smeer je in met zonnebrandcrème en zet je zonnebril op. De zomer in Oudenburg belooft een onvergetelijk avontuur te worden. Van het eerste zonnestraaltje tot de laatste zonsondergang, Oudenburg zal je blijven verbazen. Maak je klaar voor de zomer van je leven!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *