Zomerse Tyrolfeesten verwarmen Esen, Diksmuide op 20 augustus 2023

Op 20 augustus 2023 worden in Esen de jaarlijkse Tyrolfeesten gehouden. Met een fietstocht, heerlijk eten, muziek en kermisattracties wordt het een dag om niet te missen.

Esen, 20 augustus 2023, 10:00 uur – Het pittoreske dorp Esen komt weer tot leven met de befaamde Tyrolfeesten. Als jaarlijks hoogtepunt lokt deze feestelijke bijeenkomst weer talloze bezoekers en locals om samen te genieten van muziek, heerlijk eten en vermaak.

Een fietstocht doorheen het Esense landschap

Het festijn begint met een ochtendlijke fietstocht. Startend vanaf de parking van NV Elektriek, vlakbij frituur Tyrol, wordt een prachtige route van zo’n 31 kilometer gereden. Onder leiding van Willy Vanoverschelde en zijn ervaren wegkapiteins wordt er gezorgd voor een tussenstop. Deelnemen kan voor een vriendelijke prijs van vijf euro, en elke fietser wordt bij terugkomst getrakteerd op een verfrissend drankje.

Proeven van ambacht en gezelligheid

De Tyrol-bar zwaait haar deuren al open om 11:30 uur, waar Mieke Deceuninck met vakmanschap de overheerlijke beenham voorbereidt. Om 12:30 uur wordt iedereen uitgenodigd voor deze culinaire traktatie. De prijs voor deze smaakervaring bedraagt 20 euro voor volwassenen en slechts 12 euro voor kinderen onder de twaalf. Iedereen die zich aansluit aan deze gezellige maaltijd krijgt daarbij een drankje van het huis aangeboden.

Muziek en vermaak vullen de namiddag

De middag wordt opgeluisterd door DJ Gerd’s melodieuze tonen, gevolgd door het langverwachte live-optreden van Mayke Vanes. Maar dat is niet alles. Drie kermisattracties zorgen voor plezier voor jong en oud. Als toegift hopen we natuurlijk op de zachte stralen van de augustuszon.

Kaarten zijn vooraf te verkrijgen bij Frank Vandamme en Chris Vandezande. Het is aan te raden om vooraf in te schrijven, zodat je deze dag vol vreugde en samenzijn niet mist.

Reserveer je plek

Voor zij die deze dag niet willen missen, reserveer je kaarten via info@vzwdetyrolfeesten.be. We kijken uit naar je komst! Er is ook steeds info te vinden op hun website die je hier kan aanklikken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be