Zomerse Sferen: ‘Longstreet Beats’, de Muzikale Triomf van Oostende

In de bekoorlijke zomermaanden van 2022, wanneer de hemel zich in haar meest magnifieke blauwe mantel tooide, heeft een bijzonder muziekfestival de geesten en harten van de bewoners van Oostende betoverd. Deze zonovergoten melodie werd “Longstreet Beats” gedoopt, een machtig samenspel van lokale café-uitbaters en Stad Oostende, die iedere woensdag van 12 juli tot 30 augustus diverse DJ’s opriepen om hun onvergelijkbare tonen in de Langestraat te verspreiden.

Het Begin van de Zomerse Cadans: Dj Dax & Bibi D

Een week voor het hoogtepunt van deze zonovergoten viering, trapten DJ Dax & Bibi D de festiviteiten af aan de Brazza, Bistrot & Rhumerie. Deze avond stond in het teken van de magie van muzikale samensmelting, waarbij de klanken zich mengden met de zomerbries en de straat vulden met een sfeer van levendige vreugde en harmonie.

Een Nacht Onder de Sterren: Dj Deltronic aan de Lafayette

Vanavond, onder het fluweelachtige tapijt van sterren, zal DJ Deltronic het roer overnemen bij de Lafayette. Schepen Maxim Donck, verantwoordelijk voor het uitgaansbeleid, en Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn zijn aanwezig en verheugen zich op de nachtelijke symfonie die zich ontvouwt.

Acht Weken Lang: Een Eerbetoon aan Muzikale Harmonie

Elke woensdag in juli en augustus worden getransformeerd in momenten van muzikale transcendentie, waarbij lokale DJ’s hun beats ten gehore brengen vanaf een mobiel podium. Door de deelnemende uitbaters zal er elke week op een andere plek muziek gespeeld worden, waardoor tegen het einde van de zomer alle hoeken van de Langestraat bezield zullen zijn door de unieke melodieën van deze wonderbaarlijke DJ’s.

Zomerse Nachten: De Wieg van Ritme en Resonantie

Vanaf zeven uur ‘s avonds tot elf uur ‘s nachts zal de Langestraat elke woensdag gonzen van de vibraties van de muziek. Diverse genres zullen de lucht doordringen, waardoor de terrassen worden getransformeerd in oases van muzikale euforie. Iedereen is van harte welkom om zich onder te dompelen in deze hemelse symfonie – de toegang is immers gratis.

Met “Longstreet Beats” heeft Oostende in de zomer van 2022 een buitengewoon zintuiglijk avontuur beleefd – een tijdloze ode aan de kracht van muziek, de verbinding van gemeenschappen en de viering van het leven. Het was een seizoen waarin de noten van de melodieën zich vermengden met de zeelucht, waardoor elke avond een levend kunstwerk werd dat in de harten van de bewoners van Oostende werd gegrift.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )