Zomerse Medische Zorg in De Panne: Summerdoc Biedt Oplossing Voor Lokale en Toeristische Gezondheidszorg

In De Panne kan je deze zomer ook op medische zorg rekenen, dankzij het unieke project ‘Summerdoc’. Of je nu een inwoner bent, een tweede huis bezit, of een bezoeker bent, de Summerdoc huisartsen staan voor je klaar voor eerstelijnszorg in hun tijdelijk kabinet.

Zorg Toegankelijk Voor Iedereen: Hoe Werkt Summerdoc?

Als je eigen huisarts in De Panne met vakantie is, of als je als toerist in De Panne verblijft, kan je bij Summerdoc terecht. Het proces is eenvoudig: je maakt een afspraak via het telesecretariaat op het nummer 058 69 00 66. Je kan er in juli en augustus terecht tussen 08.00u en 19.00u. Mocht je ‘s avonds of in het weekend dringende hulp nodig hebben, dan kan je de wachtpost in Veurne bellen op het nummer 1733.

Een Initiatief Om Toegang Tot Zorg Te Garanderen

Het lokale bestuur van De Panne lanceerde Summerdoc in 2021 als een proefproject. De doelstelling? De toegang tot eerstelijnszorg voor inwoners, tweedeverblijvers en toeristen garanderen tijdens de drukke zomermaanden. Bovendien willen ze de druk op de gevestigde huisartsen verlichten. Tijdens de vakantieperiode schiet het bevolkingsaantal in De Panne immers omhoog van 11.000 naar 60.000 door het bruisend toerisme en de vele bezoekers die hun vakantie doorbrengen in de gemeente.

Faciliteiten Voor Summerdoc: Een Leuke Werkomgeving Voor Artsen

De Panne biedt een aantal voordelen voor de Summerdocs. Zo kunnen zij gebruik maken van een wagen, een volledig uitgerust dokterskabinet, een tijdelijke woning, en zelfs een eigen strandcabine. Het lokale bestuur biedt de huisartsen die in de zomer in De Panne aan de slag gaan, een fijne werkomgeving gecombineerd met een fantastisch vakantieverblijf.

Het Nut van Summerdoc: Eerstelijnszorg Voor Iedereen

Summerdoc bleek in de afgelopen jaren bijzonder nuttig. Gemiddeld 1000 mensen klopten tijdens de zomerperiode aan voor de eerste zorg. Ongeveer de helft van hen waren inwoners, de andere helft toeristen. Dit zowel voor een consultatie in het kabinet, een huisbezoek als telefonische bijstand.

Op Naar Een Permanent Verblijf?

Door dit initiatief hoopt De Panne ook de Summerdocs te enthousiasmeren om zich permanent te vestigen in de gemeente. Sinds de start van het project drie jaar geleden heeft al één zomerdokter zich permanent gevestigd. Iedere week is er een andere Summerdoc te gast in De Panne.

Hoewel het lokale bestuur van De Panne uiteraard hoopt dat zo min mogelijk mensen nood hebben aan medische zorg, garanderen ze op deze manier wel goede dienstverlening. “In 2021 was ons project een primeur in België. De 9 Summerdocs, die deze zomer in onze gemeente elkaar zullen opvolgen, zijn een grote ondersteuning voor de lokale artsen. Optimaal welzijn voor onze inwoners, tweedeverblijvers en toeristen, dat is mijn prioriteit!” zegt Michèle Vandermeeren, schepen van Welzijn.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *