Zomerse bijeenkomst rond wereldverduurzaming

Op donderdag 24 augustus 2023 organiseert CIFAL FLANDERS de SDG SUMMER ACADEMY in het Irish College Leuven. Tijdens dit evenement worden vraagstukken over wereldwijde duurzaamheid en de rol van Europa op het gebied van ESG besproken door meer dan 20 experts.

Een groene toekomst: Onthulling van het definitieve programma

Leuven, donderdag 24 augustus 2023, Irish College

Het is met gepaste anticipatie dat we uitkijken naar de langverwachte eerste editie van de CIFAL FLANDERS SDG SUMMER ACADEMY. Op de kalender aangeduid voor donderdag 24 augustus 2023, is het Irish College in Leuven de gastheer voor een dag van diepgaand gesprek, idee-uitwisseling en visievorming.

De kern van duurzaamheid

De essentie van de dag is wellicht de meest prangende vraag van deze tijd: hoe kunnen we onze planeet toekomstbestendig maken op ecologisch, sociaal, maatschappelijk, financieel en zelfs globaal niveau? Het gaat niet enkel over wat we nu ervaren, maar ook over het nalaten van een wereld die zowel lokaal als mondiaal floreert.

In dialoog met experten

Maar wat houdt zo’n transitie in? Wat voor samenwerking en coördinatie tussen diverse stakeholders – van overheden tot burgers – is vereist? Hoe bieden de SDG’s ons een blauwdruk voor verandering? Meer dan 20 ervaringsdeskundigen zullen deze vraagstukken onder de loep nemen en hun inzichten delen.

Europa en zijn groene streven

Europa speelt een cruciale rol op het gebied van ESG (Environmental, Social & Governance). Hoe kunnen we ons hierop voorbereiden? En waar past duurzaamheid in de puzzel van ethiek, governance en zakelijk inzicht?

De groene horizon

Voor wie geïnteresseerd is in de details van deze academische dag, is het volledige programma beschikbaar op de aangegeven link. Met al ruim 80 deelnemers ziet het ernaar uit dat het een levendige en leerzame bijeenkomst wordt. Meer informatie, inclusief prijzen en aanmeldingsdetails, is te vinden op hun website.

De zomerse afsluiting

Na een dag van discussie en reflectie, is er tijd om te ontspannen en te netwerken tijdens een vegetarische barbecue. Overnachtingsmogelijkheden in het Irish College zijn nog steeds beschikbaar voor diegenen die dat wensen.

Met warme verwachtingen en de belofte van een persoonlijke verwelkoming door de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani, nodigt CIFAL Flanders iedereen uit om deze speciale zomerse gelegenheid niet te missen. Deze dag is mede mogelijk gemaakt door de gewaardeerde steun van partners Colruyt Group en Hogeschool PXL.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be