Zomers kennisverdieping: Roeselare zet in op taalontwikkeling

In de levendige stad Roeselare wordt tijdens deze zomerperiode een speciaal initiatief ontplooid voor anderstalige kinderen en jongeren. Deze zomer krijgen zij de kans om hun kennis van het Nederlands verder te verdiepen en tegelijkertijd vertrouwd te raken met het vrijetijdsaanbod van de stad.

Spelenderwijs Nederlands leren bij het Magische Circusatelier

Met een opkomst van zo’n 140 enthousiaste kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 12 jaar, staat Roeselare bol van activiteiten. Gedurende de ochtend worden de kinderen op een interactieve wijze ondersteund door deskundige leerkrachten om hun Nederlands te oefenen. Het middaggedeelte is gereserveerd voor talige spelactiviteiten, met als glanzend hoogtepunt het thema ‘Het Magische Circusatelier’. Een toegewijd team van 27 medewerkers zorgt ervoor dat elk kind dagelijks een leerrijk avontuur beleeft.

De activiteiten vinden plaats in SBS De Brug, gelegen aan de Brugsesteenweg 75 in Roeselare. En als kers op de taart mogen de jonge deelnemers aan het eind van de week een show opvoeren voor hun trotse ouders. Deze show, die volledig door de kinderen zelf wordt geregisseerd, laat zien wat ze tijdens het taalkamp allemaal hebben bijgeleerd. De voorstelling zal plaatsvinden in SBS De Brug van 14:00 tot 15:30 uur.

Taal en ontdekking voor de jongere generatie

Ook de jongeren tussen 12 en 20 jaar worden niet vergeten. Onder de noemer ‘TAALSPURT’ verzamelen 30 anderstalige jongeren in TRAX om samen het lokale vrijetijdsaanbod te verkennen. Ter voorbereiding op het aankomende schooljaar krijgen ze ook de kans hun Nederlands op niveau te brengen onder professionele begeleiding.

Dit unieke initiatief is tot stand gekomen door de nauwe samenwerking van Stad Roeselare met Arktos vzw en Groep INTRO. Hierbij wordt speciale dank uitgesproken naar de Vlaamse overheid voor hun ondersteuning bij de organisatie van de Zomerscholen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de volgende vertegenwoordigers van de stad Roeselare:

  • Michèle Hostekint, Schepen van Natuur en Bos, Wonen, Klimaat en Duurzaamheid, Gezondheids- en Armoedebeleid, Diversiteit en Gelijke Kansen, Integratie. Bereikbaar via michele.hostekint@roeselare.be of op 0498 53 72 69.
  • Mieke Vanbrussel, Schepen van Cultuur, erfgoed en culturele infrastructuur, Archief, Flankerend onderwijs, Voorzitterschap DE SPIL, Kerkfabrieken. Te bereiken op mieke.vanbrussel@roeselare.be of via 051 26 21 08.
  • Matthijs Samyn, Schepen van Personeel en organisatie & Dienstverlening, Jeugd en jeugdinfrastructuur, ICT/Smart City, Dierenwelzijn, Toerisme, Mondiaal beleid (Noord-Zuid). Contact via matthijs.samyn@roeselare.be of 0492 58 19 09.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )