Zomers Diksmuide onthult zijn geheimen via qr-codes

In Diksmuide zijn nieuwe banken geplaatst met qr-codes die wijzen naar informatie voor het samenstellen van een picknickmand met streekproducten. Het initiatief promoot lokale producenten en werd deels gefinancierd door het Europese plattelandsfonds Leader.

Diksmuidse banken vertellen een verhaal

Tussen het rustieke groen van Diksmuide en zijn pittoreske dorpen nodigen 10 gloednieuwe picknickbanken en 11 gezellige zitbanken uit voor een adempauze. Maar wie de omgeving in zich opneemt, zal al snel het subtiele detail ontdekken: een mysterieuze qr-code.

De brug tussen technologie en streekproducten

Wie de uitdaging aangaat en de digitale code met zijn smartphone ontrafelt, wordt beloond. De onthulling? Een route om een verrukkelijke picknickmand vol lokale lekkernijen te creëren. Diksmuide brengt, onder het motto ‘Zin in een verkwikkend stukje platteland’, de korte keten onder de aandacht. Het belooft dat bij de lokale producenten de ingrediënten liggen te wachten om je dag in de buitenlucht tot een culinair feest te maken.

Een zomerse expeditie vol smaaksensaties

Het in Diksmuide gevestigde productiehuis Beeldbar sloeg de handen ineen met gids Koen Vandenberghe en onthulde enkele van de meest verrukkelijke geheimen van de regio. Door hun inspanningen krijgt je buitenlunch net die bijzondere twist. Met een zonnig weekend op de horizon wordt iedereen aangemoedigd de technologie in handen te nemen en de codes te scannen. Op zoek naar de essentie van het platteland voor in de mand. Enkele aanraders? Sta even stil bij het Stiltepad in Kaaskerke, bewonder de Handzamevaart in Vladso of droom weg bij de Tervaetebrug.

De waarde van een initiatief

Dit prachtige project, inclusief de banken, had een prijskaartje van 28.500 euro. Maar het goede nieuws is dat het Europese plattelandsfonds Leader het initiatief erkende en de helft gesubsidieerd heeft, een bevestiging van de waarde en de potentie van deze bijzondere onderneming.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be