Zomeravonden met Wim Lybaert: jeugdherinneringen en favoriete gerechten uit de kindertijd van Vlaamse beroemdheden

‘Zomeravonden’ is een nieuw programma waarin presentator Wim Lybaert bekende Vlamingen uitnodigt in zijn tuin in Brugge om het favoriete gerecht uit hun kindertijd te bereiden. De show staat vol met hartverwarmende gesprekken, prachtige herinneringen, en heerlijke maaltijden. Vanaf 7 augustus kunnen kijkers genieten van deze unieke mix van culinaire nostalgie en boeiende gesprekken.

Tuinpret en heerlijke herinneringen

Vanaf 7 augustus kunnen kijkers genieten van ‘Zomeravonden’. In dit nieuwe programma nodigt Wim Lybaert Vlaamse beroemdheden uit in zijn prachtige tuin in Brugge. Hier koken zij samen het favoriete gerecht uit hun kindertijd. Deze nostalgische kookbeleving gaat gepaard met hartverwarmende gesprekken en mooie jeugdherinneringen.

Een avond vol nostalgie en filosofie

Er zijn weinig dingen zo mooi als een avond waarin je, in goed gezelschap en met een glas wijn in de hand, de ondergaande zon vergeet. Lybaert brengt dit soort avonden tot leven in zijn programma. Iedere avond verwelkomt hij een nieuwe gast. Samen bereiden ze een gerecht dat hen terugvoert naar hun kindertijd en voeren ze diepgaande gesprekken over het leven en de mensen die het gerecht vroeger voor hen bereidden.

Een breed scala aan gasten

Het idee voor ‘Zomeravonden’ ontstond vorig jaar. Lybaert vertelt dat hij tijdens de opnames van ‘Een jaar op zee’ vaak buiten at vanwege het warme weer. Als hij mensen uitnodigde, bleven ze ook zitten. Dit inspireerde hem om een avond van herinneringen en eten uit de kindertijd te koppelen aan een tv-show. In totaal zullen er ongeveer 16 gasten verschijnen, variërend van culinaire ‘barbaren’ zoals Erik Van Looy tot fijnproevers als Gilles De Coster.

Voorbereiding en toewijding

Wat kijkers niet zien op het scherm, is dat Lybaert al lang aan het werk is. Hij besteedde veel aandacht aan de details, zoals het kweken van tomaten en het plannen van de bloei van de bloemen. Daarnaast zorgt hij er elke dag voor dat zijn tuin er onberispelijk uitziet. Voor Lybaert is ontspannen hetzelfde als twee uur in de tuin werken. Hij voegt eraan toe dat hij liever in de tuin werkt dan erin ligt.

Bloemkool en gehakt

Lybaert hoefde niet lang na te denken over zijn favoriete gerecht uit zijn kindertijd: bloemkool en gehakt, bereid in een tulbandvorm met een zure bechamelsaus. Als het gaat om wat zijn kinderen zich van hem zullen herinneren, zegt hij dat hij graag een goed stuk rundvlees klaarmaakt op zondag.

Droomgasten

Wat betreft zijn ‘droomgasten’, zou Lybaert graag Barack Obama en Bruce Springsteen uitnodigen. Als hij mensen zou kunnen uitnodigen die al zijn overleden, dan zou hij voor zijn grootouders kiezen.

‘Zomeravonden’ begint op 7 augustus om 20:50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

( Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )