Zomer Symfonieën Verlichten Lo-Reninge: De Muzikale Magie van Donderdagavonden

In het pittoreske Lo-Reninge ontplooit zich deze zomer een spectaculair muzikaal spektakel, een cascade van klanken die de stad doen leven. De Dienst van Toerisme presenteert met trots de nieuwste editie van de illustere “Dé Zomer van Lo-Reninge” – een zomerfestijn dat zowel het hart als de zintuigen doet opveren.

Het Voorgerecht: Muzikale Meesters Aan Het Werk

In de luwte van bistro ‘t Mozarthuys, in het charmante Pollinkhove, ontvouwt zich het eerste hoofdstuk van deze zomerse symfonie. Op de tonen van de klok wordt de zomeravond van 13 juli verrijkt door het muzikale talent van Z-Curse en Ann Lee. Twee bands die de zomerhemel laten resoneren met hun harmonieuze melodieën.

De betoverende Ann Lee, onder de bezielende leiding van frontvrouw Annelies Vandenabeele, slingert een unieke cocktail van americana, roots en blues de wereld in, een muzikaal tapijt dat de zintuigen prikkelt en de zielen doet ontwaken. Het krachtige trio Z-Curse, met Philip Devreese als stralend middelpunt, vuurt een levendige salvo van hits uit de jaren 60, 70 en 80 de menigte in, een reis door het collectieve muzikale geheugen, getekend door iconische nummers van onder meer Ike & Tina Turner, Bob Marley, Deep Purple, Steppenwolf en The Kinks.

De Muzikale Intermezzo’s: Gevarieerd Genot

De veelzijdigheid van het zomerprogramma zet zich voort op 27 juli, wanneer de weelderige omgeving van L’Héritage in Reninge het podium biedt aan Alique en The Heart Club Band. Alique, een virtuoos duo, brengt met hun Franse chansons en swingmusette de zoete smaak van Parijs naar het Vlaamse platteland, terwijl The Heart Club Band, een sextet vol passie en precisie, de gloriedagen van The Beatles doet herleven, een caleidoscopische ode aan de invloedrijkste band van de afgelopen halve eeuw.

Het Hoofdgerecht: Een Smakelijk Aanbod

De Oude Abdij in Lo wordt op 10 augustus het sprookjesachtige decor voor de muzikale intermezzo’s van Attention Attention en Les François. Attention Attention, een groep zelfverklaarde balorkest-fanaten, brengen de charme van popsongs naar voren, terwijl Les François een nostalgische reis door de grootste Franse hits van weleer orkestreren.

De Grande Finale: Een Muzikale Uitspatting

Op 24 augustus bereikt de “Dé Zomer van Lo-Reninge” haar crescendo, wanneer ‘t Hooiland in Noordschote de laatste klanken van de zomer verwelkomt met Retrofun Coverband en Red Spot Avenue. Retrofun Coverband neemt de menigte mee op een wild rit door rock-‘n-roll, blues, soul, country en rock uit de jaren 60, 70 en 80. Red Spot Avenue, een stijlvolle, akoestische liveband, zorgt voor een breed scala aan evergreens, pop, rock, funk, soul, jazz en dansbare catchy synths.

Iedere noot van deze muzikale symfonie wordt zorgvuldig gespeeld, ieder optreden zorgvuldig georkestreerd om de zomer in Lo-Reninge te vullen met leven, liefde en muziek. Deuren openen hun schoot om 19 uur, de muziek vloeit vanaf 20 uur, de toegang is volledig gratis, de ervaring onbetaalbaar. Bereid je voor op een zomer van sensaties, georkestreerd door de Zomer van Lo-Reninge.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *