Zinderende Zomerse Sensaties in Koksijde – Van Paul Delvaux tot Johnny Logan

De betoverende zomer van Koksijde brengt een opeenvolging van internationale topmuzikanten en verleidelijke ambachten. Voor degenen die stil willen genieten, wacht de betoverende wereld van Paul Delvaux of een verkwikkende wandeling door de betoverende Westhoek.

Wie houdt van folklore en oude ambachten, moet de data 14, 15 en 16 juli met vuurrood omcirkelen in hun agenda. Het Wulps Weekend staat dan op het programma in het idyllische Koksijdse deelgemeente. Dit evenement is een knipoog naar het schilderachtige, landelijke Wulpen van weleer. Verwacht een levendige ambachtenmarkt, gratis optredens en gevarieerde kinderanimatie. Op vrijdag beginnen de optredens om 20.30 uur, terwijl de festiviteiten op zaterdag en zondag al om 11 uur van start gaan.

www.dekust.be/wulps-weekend

De grootste verzameling werken van Paul Delvaux wacht op je in het gelijknamige museum in Sint-Idesbald, waar meer dan 1.000 m² aan vernieuwde ruimte je uitnodigt om kennis te maken met de schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen van deze internationaal befaamde kunstenaar. Je wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en zult de vrouwen en skeletten, de neoklassieke architectuur en de treinen ontdekken die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldberoemde artiest.

delvauxmuseum.be

Tijd om je wandelschoenen van zolder te halen, want van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 augustus vindt de 50ste editie plaats van de Vierdaagse van de IJzer. Je kunt vrij kiezen welke en hoeveel dagen je wilt deelnemen en hoeveel kilometers je wilt afleggen (8, 16, 24 of 32 km). Op 22 augustus begint en eindigt de tocht in Oostduinkerke.

www.vierdaagse.be

Een zwoele zomeravond, een betoverend openluchtdecor, adembenemende zangstemmen, briljante muzikanten en heerlijke popmuziek. Dat is de Night of the Proms Summer Edition op vrijdag 28 juli en zaterdag 29 juli op het Kerkplein voor de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk. Enkele van de artiesten die alvast hun opwachting maken, zijn onder andere Mark King van Level 42, Johnny Logan, Mama’s Jasje, Sandra Kim en Laura Tesoro. Elke avond duurt van 20.30 tot 23 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor slechts 35 euro.

www.nightoftheproms.be

Tot en met 10 september wordt de eerste verdieping van het Duinenhuis omgetoverd tot het Natuurhistorisch museum van Stokman. Deze unieke verzameling illustreert de rijke fauna op een kleurrijke manier. Je kunt zelf de prachtige variëteit aan vogels en zoogdieren ontdekken. Een allesbehalve saaie tentoonstelling waarbij je niet alleen hoeft te kijken, maar ook kunt ervaren.

www.visitkoksijde.be

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )