Zilveren gloed aan de horizon van De Panne

Zeedust en Beun, twee bieren uit De Panne, hebben beide een zilveren medaille gewonnen op de World Beer Awards, wat het brouwtalent in de kustplaats De Panne benadrukt. Zeedust vertegenwoordigt de sereniteit van het kustlandschap, terwijl Beun, een stout met een vleugje rum, is voortgekomen uit een broederlijke samenwerking en vakmanschap.

Zeedust en Beun, twee bieren die de essentie van De Panne vastleggen, hebben elk een zilveren medaille bemachtigd op de prestigieuze World Beer Awards. Een dubbele triomf die de bloei van brouwtalent in deze kustplaats benadrukt.

Waar de zee de ziel ontmoet

Zeedust, dat de levendigheid van het kustlandschap in zijn smaakpallet vertaalt, staat symbool voor zowel de serene duinen als het kabbelen van de golven op het zand. Ooit slechts een visioen, een verlangen om te delen, vertelt het nu het verhaal van vastberadenheid en ambitie. Bovendien is dit prachtige brouwsel een herinnering aan de weerbaarheid tijdens de uitdagingen van de lockdown – een ware “corona-creatie”.

Een broederlijke stout in de schijnwerpers

Naast Zeedust heeft ook Beun, een stout met een verfijnde toets van rum, de zilveren eer behaald. Dit meesterwerk, het resultaat van de broederlijke samenwerking tussen Alexander en Matthias Beun, wordt versterkt door het vakmanschap van meesterbrouwer Free Vanryckeghem. Het bier, met een etiket dat hulde brengt aan Hotel Villa Select, nodigt uit tot een tweede glas met zijn zachte stoutprofiel en een hint van bitterheid.

De Panne: Het nieuwe brouwmekka

Deze bekroningen zijn niet slechts medailles, maar een bevestiging van De Panne als opkomende brouwerij-hotspot. Ze onderstrepen het belang van gemeenschapssteun en de passie die in elk brouwsel wordt geïnvesteerd. Voor degenen die op zoek zijn naar een authentieke bierervaring, lonken Zeedust en Beun in Hotel Villa Select.

Meer informatie over deze bekroonde bieren is te vinden op: https://zeedust.be/ www.beunbier.be

Contact: Sander Delacauw: 0477/52.99.62, sander@dpevents.info Matthias Beun: 0493/59.53.76, matthias.beun@gmail.com

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be