Niet gecategoriseerd

Zes stranden en een jachthaven krijgen de Blauwe Vlag in de gemeente Sluis

 

 

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 185 Blauwe Vlaggen toegekend, voor 123 jachthavens en 62 stranden.  We zijn er trots op dat zes stranden in de gemeente Sluis voor de 14e keer op rij (!) dit keurmerk voor een schoon, veilig en toegankelijk strand ontvingen. Daarnaast zijn we erg blij dat door hun inspanningen ook de nieuw aangelegde jachthaven van Cadzand met het Blauwe Vlag keurmerk  is beloond.

 

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

 

Internationaal herkenningssymbool

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

 

Locaties Blauwe Vlag

De West Zeeuws-Vlaamse locaties waar de Blauwe Vlaggen in 2018 weer wapperen zijn:

  • ’t Zwin (bij strandpaviljoen De Zeemeeuw)
  • Cadzand (bij de jachthaven)
  • Cadzand-Bad (bij strandpaviljoen Caricole)
  • Nieuwvliet-Bad (bij strandpaviljoen De Strandganger)
  • Groese Duintjes (bij strandpaviljoen PUUR)
  • ’t Killetje (bij strandpaviljoen Beachhouse 25)
  • Breskens (bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *