Zege op het zand: triomf in de Panne Beach Endurance

De 27e editie van de Panne Beach Endurance kende een spannende race met Tim Merlier als winnaar. Grace Verbeke bevestigde haar dominantie met een zevende overwinning. De race benadrukte teamwork en individuele kracht, met positieve reacties van lokale autoriteiten over de organisatie en de deelnemers.

De Panne, 10.00 uur – Strand van De Panne

Een veelbelovend begin

De ochtend aan het strand van De Panne was gevuld met anticipatie toen professionele en amateur fietsers samenkwamen voor de start van de 27e Panne Beach Endurance. Onder de deelnemers bevonden zich teams van Soudal Quick-Step en andere professionele wegrenners, die samen met strandspecialisten de wedstrijd kleur gaven.

Strategisch spel met de elementen

Dit jaar was de race tactischer dan ooit tevoren. De gebruikelijke vroege aanvallen bleven uit vanwege de sterke tegenwind. Franse kampioen Samuel Leroux probeerde na het keerpunt in Bray-Dunes de wind in zijn voordeel te gebruiken, maar zijn solo-inspanning hield geen stand tegen de terugkeerwind naar Frankrijk.

De beslissende kopgroep

Een groep van 18 renners vormde de kop van de race, waarbij de renners van Soudal Quick-Step hun reputatie waarmaakten. Tim Merlier doorbrak de finishlijn als eerste, op de hielen gezeten door Daan Van Sintmaartensdijk en Tim Declerq. De race was zo nauw dat 13 renners binnen dezelfde minuut als Merlier finishten.

Nevenklassementen vol verrassingen

In de nevenklassementen toonde Grace Verbeke wederom haar ongeëvenaarde kracht door haar zevende overwinning te behalen. Laurane Meyers en Valerie Demey volgden op respectabele afstand. Joris Massaer en Lowiek Misseeuw herhaalden hun overwinningen in de masters- en juniorenklassen. Amberlie Wellens en Jasper Dekien blonken uit in hun categorieën.

Jong talent schittert

Bij de Kids-race triomfeerde Louis Morieux, gevolgd door Bas Vandenbulcke en Nathan Barez. Ambroos Van Den Broeck pakte de overwinning bij de meisjes.

Volledige uitslagen

Kids
Louis Morieux bleek bij de Kids te sterk voor Bas Vandenbulcke en Nathan Barez.

Bij de meisjes ging de 12-jarige Ambroos Van Den Broeck met de overwinning aan de haal.

Uitslagen

  1. Merlier Tim 1:34:31
  2. Van Sintmaartensdijk Daan +0:02
  3. Declercq Tim +0:12
  4. Verwilst Aaron +0:17
  5. Warlop Jordi +0:17

D. Verbeke Grace 1:53:38
M. Massaer Joris 1:35:50
JH. Misseeuw Lowiek 1:39:08
JD. Wellens Amberlie 2:40:12
Kids H Morieux Louis 0:30:30
Kids D Van Den Broeck Ambroos 0:35:29

Lof van de autoriteiten

Burgemeester Degrieck prees de winnaars en de kwaliteit van het evenement, terwijl Schepen Buyens de inzet van de deelnemers en het organisatieteam benadrukte.

Burgemeester Degrieck:
“Een prachtige winnaar voor een prachtige koers op een zonnige zondag met veel wind. De Panne
Beach Endurance blijft een referentie onder de renners, een koers waarin we graag blijvend
investeren!”

Schepen Buyens:
“27 ste top editie De Panne Beach Endurance. Echt beach race weer, massa’s volk en mooie winnaar.
Bravo aan alle deelnemers en proficiat aan het team Sport ADP, de technische dienst en de tal van
vrijwilligers. You did it again.”

Afsluiting van een succesvolle dag

De 27e editie van de Panne Beach Endurance werd een feest van sportiviteit, waarbij de kracht van teamwerk en individuele uitmuntendheid werd gevierd.

Tekst door: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be