Zeeën overwinnen: Matthieu Bonne breekt wereldrecord zonder een spoor van twijfel

LAGO-redder Matthieu Bonne vestigt een nieuw wereldrecord voor non-stop zwemmen in zee, waarbij hij vele beproevingen overwint. Zijn vastberadenheid en onverzettelijke spirit hebben hem door de zwaarste momenten geleid, waarbij hij zelfs hallucinaties en fysieke pijn trotseerde. Matthieu is een ware inspiratie voor velen en een bewijs van de ongelooflijke kracht van menselijke vastberadenheid

LAGO-redder Matthieu Bonne heeft, tegen alle odds, de woeste wateren getrotseerd en een nieuw wereldrecord gevestigd voor non-stop zwemmen in zee zonder hulpmiddelen. Hij doorkruiste de Griekse Golf van Korinthe en legde in een duizelingwekkende tijd van 60 uur en 55 minuten maar liefst 131 kilometer af.

Een odyssee van kracht en vastberadenheid

Het was niet zomaar een uitdaging. Matthieu werd geconfronteerd met wilde golven, soms wel drie tot vier meter hoog, met windsnelheden tot 60 kilometer per uur. De fysieke pijn werd versterkt door het koude zeewater, gezwollen lippen en het verlies van smaak door het overvloedige zout. Als dat nog niet genoeg was, werd hij geteisterd door hallucinaties veroorzaakt door slaapgebrek. Onder deze omstandigheden zou een gemiddelde persoon wellicht de handdoek in de ring hebben gegooid, maar Matthieu’s spirit bleef ongebroken.

Een tocht vol beproevingen

Zijn onverzettelijkheid werd verder op de proef gesteld toen hij hallucineerde over denkbeeldige slangen in het water. Ondanks deze beproevingen, waaronder lichamelijke klachten en mentale uitputting, bleef zijn glimlach een lichtpunt. Hij vond steun in zijn team dat naast hem zwom en zijn alertheid testte met grappige beelden.

De finale uitdaging

Hoewel het wereldrecord al gebroken was, moest Matthieu nog drie kilometer extra afleggen voordat het officieel werd erkend. Na zijn heroïsche prestatie ontving hij een medisch onderzoek en werd hij toegejuicht door de lokale burgemeester.

Een onberispelijke integriteit

Tijdens zijn uitdaging mocht Matthieu niet gebruik maken van enige hulpmiddelen zoals een wetsuit of smartwatch. Zelfs fysiek contact met zijn begeleidingsboot was verboden. Twee officials van de Marathon Swimmers Federation hielden hem nauwlettend in de gaten om te waarborgen dat hij zich aan de regels hield.

Een man van vele records

Dit is niet de eerste keer dat Matthieu de wereld heeft verbaasd met zijn buitengewone vaardigheden. Eerder brak hij het wereldrecord voor het fietsen van de meeste kilometers in één week en voltooide acht triatlons in acht opeenvolgende dagen op de Canarische Eilanden.

Een heroïsch einde en een terugkeer naar huis

Zijn werkgever, CEO Diether Thielemans van LAGO, uitte zijn trots en bewondering: “Met dit record is hij een held voor alle kinderen die bij ons zwemmen. We wensen hem nu vooral veel rust en slaap toe.” Matthieu keert morgen terug naar België.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )