Zedelgem installeert mobiele verkeerslichten voor veilige oversteek Marsbiebuikstraat

Zedelgem – De gemeente Zedelgem installeert vanaf woensdag 30 augustus 2023 driekleurige mobiele verkeerslichten met drukknop aan de Brugsestraat ter hoogte van de Marsbiebuikstraat.

Tijdelijke maatregel voor veilige oversteek

De Groenestraat wordt momenteel volledig heraangelegd. Hierdoor wordt het verkeer omgeleid via parallelwegen. De Marsbiebuikstraat is de dichtstbijzijnde aansluiting van en naar Zuidwege.

Om een veilige oversteek te garanderen voor voetgangers en fietsers, installeert de gemeente Zedelgem mobiele verkeerslichten. Deze verkeerslichten staan standaard op groen, tenzij er op de drukknop wordt gedrukt. Dit zorgt ervoor dat het verkeer langs de Brugsestraat tijdelijk rood licht krijgt.

Mobiel verkeerslicht blijft staan tot eind werken

De verkeerslichten blijven er staan zolang de doorgang voor fietsers vanaf de rotonde van de Groenestraat, Lindestraat en de Stadionlaan tot aan de Brugsestraat is onderbroken. Dit is naar verwachting tot eind 2023.

Gemeente tevreden met mobiele verkeerslichten

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van mobiliteit Jurgen Dehaemers zijn tevreden met de aankoop van de mobiele verkeerslichten. “Met de werken in de Groenestraat en de impact ervan op verkeer en mobiliteit, is het goed dat we deze mobiele verkeerslichten nu gericht kunnen inzetten. Ze zijn een veilige maatregel voor voetgangers en fietsers en zorgen voor een vlottere doorstroming van het verkeer.”

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)