Zandkorrels van Melodie: Een Symfonie van Verstrengeling in Nieuwpoort, Tussen Zomer en Nostalgie

Het Voorspel van Harmonie: De Aanvang van Een Zomerse Serenade

In het ademende hart van een Nieuwpoortse middag werd een betoverende symfonie geweven. Leen Demaré, Michaël Joossens en burgemeester Geert Vanden Broucke, omringd door twintig stralende kinderzielen, onthulden met een blik vol vreugde de glinsterende Beach Radio van Nostalgie. Deze schitterende studio, geboetseerd in de warme omhelzing van het hartverwarmende Hendrikaplein, biedt een adembenemend tableau van de deinende zee. Tot het moment dat de augustuszon haar laatste akkoorden speelt op het muzikale notenschrift van het Beach Festival, zullen de Nostalgie DJ’s vanuit dit zomerse bolwerk hun radio-odes de ether in zenden.

Een uitnodiging zo open als de zee, elke dag tussen het eerste ochtendgloren en de laatste avondschemer, om de atmosfeer te proeven, te vangen in het licht van een foto, te kletsen met de DJ’s, en een geschenk van pure vreugde te ontvangen.

Het Gouden Praeludium: Het Onthullen van de Poorten naar Zomerse Harmonie

In een samenspel met hun luisteraars, ontsloot het duo Leen Demaré en Michaël Joossens de poorten van hun muzikale oase, de Beach Radio. Burgemeester Vanden Broucke, meegevoerd op de vleugels van de kinderlijke vreugde van twintig jonge zielen, kreeg de eer om de eerste tonen te kiezen: ‘Dancing in the dark’ van Bruce Springsteen.

Met een lach die zijn gezicht oplichtte, verklaarde burgemeester Vanden Broucke: “Het verheugt mij dat we vandaag weer een nieuw hoofdstuk mogen inslaan in het epos van Nieuwpoort, Nostalgie en een schitterende zomer aan zee. Voor het derde jaar op rij kunnen zowel de inwoners als de bezoekers van Nieuwpoort zich laven aan dit prachtige verhaal. Uiteraard kijken we allemaal reikhalzend uit naar het hoogtepunt op 4 en 5 augustus, het Beach Festival. Nu kan de vakantie pas echt beginnen!”

Zonsondergangsfeest: Nostalgie’s After Beach Apero

Zij die vandaag de omringende sferen absorberen, kunnen ook de smaak proeven van de eerste Nostalgie After Beach Apero, een idyllische manier om een stranddag te beëindigen: met muziek die danst op de golven van de melodie, verleidelijke foodtrucks die de smaakpapillen strelen en verfrissende drankjes die het verhitte lichaam koelen. Heb je de eerste editie gemist? Ook op de zaterdagen 22 en 29 juli opent onze studio haar deuren voor de After Beach Apero’s.

Strandvertier: Levendige Activiteiten bij Beach Radio

Drie weken lang zal er dagelijks een golf van opwinding en vertier door de Beach Radio rollen. Verwacht speelse vakantiefoto’s, gratis strips voor de kleine avonturiers, groove sessies op het zand, en nog veel meer. Alle details zijn te vinden op nostalgie.be en in de app.

Festival Koorts: De Betovering van het Beach Radio Programma

Het kloppende hart van de Beach Radio programma’s is zonder twijfel Festival Fever. Elke zaterdag en zondag tussen 16u en 19u zullen Fleur Brusselmans en Elias Smekens je meenemen op een reis door de festivalwereld met de beste festivalnummers, live muziek en tips. Samen met de luisteraars gaan we op zoek naar verborgen muzikaal talent, een stem die nu nog onbekend is, maar die op zaterdag 5 augustus samen met de Nostalgie All Stars zal schitteren op het grote podium van het Beach Festival.

Meer dan 50 hoopvolle kandidaten hebben hun dromen toevertrouwd aan de audities en in elke Festival Fever worden er twee tegenover elkaar gezet. Voor dit weekend zijn dat Lynn Mulier, Ianthe Keuninckx, Nathalie Jannis en Shaday Van der Vennet. Tot morgen heeft iedereen de kans om zijn stem uit te brengen en Ianthe of Lynn naar de finale te sturen. Zondag zullen Shaday en Nathalie hun muzikale duel aangaan voor hun plek in de finale.

( Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )