Yana’s reis: Van schaduw naar spotlight

Het onzekere meisje

Yana Decoutere, een jonge vrouw met sprankelende ogen, heeft het niet altijd gemakkelijk gehad. Het besluit om deel te nemen aan Queen of the Models 2023 kwam niet uit de lucht vallen. Ze wilde een stap buiten haar comfortzone zetten en haar zelfvertrouwen een boost geven. Ondanks haar onzekerheden wist ze diep van binnen dat ze meer kon dan ze zichzelf toegaf.

De rolmodellen die ontbreken

In een wereld vol supermodellen en fotogenieke gezichten, is Yana’s rolmodel verrassend dichtbij: zichzelf. Ze geniet ervan te zien hoe ze groeit en zich ontwikkelt, zowel persoonlijk als professioneel. Het gaat niet alleen om schoonheid; het gaat om zelfliefde, zoals haar tattoo zegt: “beauty is loving yourself.”

De donkere wolken en de zilveren rand

Tegenslagen? Yana heeft ze gekend. Ze heeft in een instelling gezeten, en met de hulp van haar beste vriendin en de realisatie dat “het niet mijn schuld was” vond ze haar weg naar buiten. “Waar een wil is, is een weg,” gelooft ze sterk.

Een boodschap van hoop

Queen of the Models 2023 gaat niet alleen over uiterlijk; het draait om het innerlijke verhaal van elk model. Yana wil een stem zijn voor jonge meisjes, hen aanmoedigen om hun dromen na te jagen en hen laten zien dat echte schoonheid van binnenuit komt. “We zijn allemaal mooi op onze eigen manier,” zegt ze.

Toekomstvisies en ambities

Na Queen of the Models heeft Yana grote plannen. Ze overweegt om ambassadeur te worden voor “wieltjesambassadeur” in Menen en zoekt ook informatie op over Miss Grace Beneluxe. Ze hoopt jonge vrouwen te inspireren, te motiveren en hen te laten inzien dat ze veel meer zijn dan hun uiterlijk. Voor Yana is schoonheid niet alleen wat je ziet in de spiegel, maar ook hoe je je voelt van binnen. Ze gelooft in groei, zelfliefde en doorzettingsvermogen. En terwijl de finale van Queen of the Models 2023 nadert, is ze vastberaden om haar boodschap van hoop en zelfacceptatie te delen met de wereld.

https://www.queenofthemodels.be/editie-2023

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be