Word jij de volgende Torhoutse stadsdichter?


Het Lokaal Bestuur Torhout gaat op zoek naar een nieuwe stadsdichter, een opvolger voor Joris Denoo. Iemand die met een eigen kijk het Torhoutse leven op een originele manier tot bij de Torhoutenaar brengt. Torhoutenaren die willen meedingen naar deze titel kunnen hun kandidatuur bezorgen tot en met 8 januari 2023.

Met een stadsdichter wil het Lokaal Bestuur Torhout bijdragen aan het cultureel klimaat in onze stad. Het werk van de stadsdichter zal naar voor gebracht worden tijdens culturele activiteiten en bij belangrijke gebeurtenissen.

“Word jij de tweede Torhoutse stadsdichter? De komende maanden kan iedereen met taalgevoel, een hart voor Torhout en veel goesting zich kandidaat stellen. Met je eigenzinnige pen en je scherpe blik breng je het Torhoutse leven op een originele manier tot bij de Torhoutenaar. Een jury buigt zich over de anoniem ingezonden gedichten. Wie de nieuwe stadsdichter wordt, laten we eind januari op Gedichtendag weten”, aldus schepen van cultuur, Lieselotte Denolf.

Leesbare, verstaanbare en toegankelijke poëzie

De gedichten van de stadsdichter moeten door hun vorm en inhoud de inwoners van Torhout een andere, frisse blik geven en hen betrekken bij het gemeenschapsleven. Leesbaarheid, verstaanbaarheid en toegankelijke poëzie zijn belangrijke aandachtspunten.

Kruip in je pen en stel je kandidaat!

Professioneel poëet of verdienstelijk amateur, gepubliceerd of niet. Je bent welkom om je werk in te sturen. Om je kandidaat te stellen bezorg je uiterlijk op 8 januari 2023 vier getypte gedichten, een cv en motivatiebrief. Meer afspraken rond de thema’s van de gedichten, de vergoedingen en andere vragen kan je vinden in het reglement.

Kandidaturen worden gericht aan het Lokaal Bestuur Torhout – ter attentie van het college van burgemeester en schepenen (Aartrijkestraat 11/B, 8820 Torhout) of aan info@torhout.be.

De kandidaturen worden beoordeeld door een professionele jury. De officiële aanstelling van de stadsdichter gebeurt op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2023. De functie van stadsdichter geldt voor een periode van twee jaar.

Meer details en het volledige reglement met de voorwaarden vind je op www.torhout.be/torhoutse-stadsdichter, in de bibliotheek (bib@torhout.be of 050 22 11 40) of in het Vrijetijdshuis (vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *