Woonsprong zet eerste stap in Oudenburg

Oudenburg, 12 september 2023

De nieuwe woonmaatschappij Woonsprong heeft de sloop van het schoolgebouw in de Hoogstraat in Oudenburg gestart. Dit is de eerste stap in de realisatie van een woonproject met vijftien sociale huurappartementen. De sloopwerken zullen enkele weken duren. Daarna volgt een archeologisch onderzoek, omdat de site in het Oudenburgse stadscentrum ligt en er mogelijk Romeinse sporen aanwezig zijn. Eens het archeologisch onderzoek is afgerond, kan Woonsprong starten met de nieuwbouw. De exacte timing is nog niet bekend.

Buurtbewoners geïnformeerd

Buurtbewoners, handelaars en verenigingen in de onmiddellijke omgeving van de werf werden begin augustus al geïnformeerd over de sloopwerken.

Sociale woningbouw als antwoord op woonnood

Het woonproject in de Hoogstraat is een antwoord op de groeiende woonnood in Oudenburg. De stad heeft meer dan 600 sociale huurwoningen, maar de vraag is nog steeds groter dan het aanbod. Het woonproject biedt een oplossing voor mensen die het moeilijk hebben om een betaalbare woning te vinden. De sloopwerken kunnen voor tijdelijke overlast zorgen bij de buurtbewoners. Het archeologisch onderzoek is belangrijk voor de geschiedenis van Oudenburg.

Een betaalbare woning

Het woonproject is een teken van hoop voor mensen die wonen als een fundamenteel recht beschouwen. De sloopwerken in de Hoogstraat in Oudenburg zijn een belangrijke stap in de realisatie van een woonproject met vijftien sociale huurappartementen. Het project biedt een oplossing voor mensen die het moeilijk hebben om een betaalbare woning te vinden en is een teken van hoop voor mensen die wonen als een fundamenteel recht beschouwen.

(tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)