Woondromen in Zeeuws-Vlaanderen worden werkelijkheid

‘Move to your (new) Rootzz!’ nodigt jongeren uit hun woondromen te realiseren in Zeeuws-Vlaanderen.

Morres Hulst wordt op 30 september 2023 een wooninformatiehub.

Diverse thema’s zoals verkennen, verdiepen en verduurzamen worden behandeld

In de uitgestrekte, rustieke vlakten van Zeeuws-Vlaanderen gonst het van de activiteit. De wind van verandering en vernieuwing waait krachtig door dit gebied. Als iemand de kracht van thuis heeft ervaren, zijn het wel de inwoners van deze streek. Zij, diep geworteld in hun eigen cultuur en tradities, nodigen nu jongeren uit om hetzelfde te ervaren.

Een zaterdag in teken van het thuisgevoel

Op 30 september 2023 zal Morres Hulst tussen 10.00 en 15.00 uur dienen als het epicentrum van deze woonrevolutie. Terwijl jonge gezinnen, pas afgestudeerden en avontuurlijke zielen het leven van de regio herontdekken, biedt het evenement ‘Move to your (new) Rootzz!’ hen de kans hun droomhuis te vinden.

Maar dit evenement gaat niet alleen over bakstenen en mortel. Het gaat over het opbouwen van een leven, het vinden van een gemeenschap en het planten van wortels in een regio die tegelijkertijd rijk is aan geschiedenis en vooruitstrevend in visie.

Dromen, verkennen en beleven

Voor diegenen die zich willen verdiepen in de woningmarkt, of juist een eerste blik willen werpen, biedt dit evenement een schat aan informatie:

  • Verkenning & verhuizing: Welke huizen zijn te koop of te huur? Hoe begin je met huren of kopen?
  • Verdieping & verzekering: Wat moet je weten als je gaat kopen of huren?
  • Verduurzaming & verbouwing: Hoe maak je een huis duurzamer? Hoe kleed je het vervolgens aan, vaak het meest inspirerende deel van het hele proces?

Ook aan de speelse kant is gedacht: deelnemers kunnen zelfs een duik nemen in de wereld van koffie met een barista-cursus.

Over grenzen heen

Dit evenement is niet alleen voor de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen. Het is een open uitnodiging voor jongeren en jongvolwassenen, zowel binnen als buiten de regio en zelfs over de grens. Het is een oproep tot verbinding, een kans om een gemeenschap te vormen en een nieuwe betekenis te geven aan het begrip ‘thuis’.

Meer details over het evenement en de betrokken partners zijn te vinden op de websites van Rootzz Zeeuws-Vlaanderen en OnbegrensdZeeuwsVlaanderen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *