Woeste Storm van Passie: Man (50) op de Drempel van de Cel Voor Partnergeweld

De Donderdag van de Verschrikking

Op een ijzig koude januari dag, ontbrandde de woonkamer van een ogenschijnlijk alledaags huis in Zwevegem in een brandhaard van wreedheid. De bewoners, een koppel, maakten van hun veilige haven een arena van angst en woede. Het conflict bereikte een kookpunt op 11 januari, toen een 50-jarige man zijn vriendin te lijf ging in een gruwelijke aanval van geweld, een incident dat hem nu in de schaduw van een mogelijk halfjaar in de gevangenis plaatst.

Haar Kreten Verstomden, Haar Beschuldigingen Verstild

De vrouw, nog steeds worstelend met de fysieke en emotionele littekens van die noodlottige dag, verklaarde in eerste instantie dat haar partner geprobeerd had haar te wurgen. Maar alsof ze gevangen zat in de storm van angst, trok ze haar beschuldigingen later terug. Desondanks vertelde haar lichaam het verhaal dat haar stem niet langer kon – bloeduitstortingen kleurden haar hals, een grimmig canvas van misbruik volgens het Openbaar Ministerie.

Verhalen Veranderen, Wonden Genezen Niet

Ondanks de schrikwekkende verwondingen die de vrouw had opgelopen, veranderde ze haar verhaal. Ze beweerde dat ze die dag allebei onderhevig waren aan hun eigen persoonlijke demonen en dat ze elkaar te lijf gingen met woorden. In een woede-uitbarsting gooide ze een kandelaar naar de man, maar miste haar doel. Terwijl ze zich klaarmaakte om een ander object te werpen, kon de man, geïdentificeerd als A. T., tussenkomen en het wapen van haar afnemen. In haar verontwaardiging belde ze de hulpdiensten.

De Balans van Rechtvaardigheid Hangt in het Onzekere

Hoewel de storm van die dag is gaan liggen, dreigt er voor de man nog steeds een mogelijkheid van een gevangenisstraf. De verdediging beweert dat hij enkel reageerde in zelfverdediging. Maar zijn woorden vechten tegen de zwaarte van de beschuldigingen en het bewijs dat als een donkere wolk boven zijn hoofd hangt. Het laatste woord ligt nu bij de rechter. Het vonnis wordt uitgesproken op 31 juli, een dag die ofwel verlossing of veroordeling zal brengen. Eén ding is echter zeker: de echo van die januaridag zal nog lang nazinderen in de harten van de betrokkenen.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )