Winterse ontdekkingstocht: Oostende’s charme buiten het seizoen

Winter in Oostende, een periode die doorgaans geassocieerd wordt met zomerse activiteiten, onthult een onverwachte charme. Dit ontdekten we tijdens een driedaagse verkenningstocht, waarbij Vayamundo Oostende onze gezellige uitvalsbasis vormde. Onze ervaringen in deze stad, vaak aangeduid als de ‘Koningin der Badsteden’, waren verrassend divers en verrijkend.

Een reis door tijd en stijl

Ons avontuur begon bij het prachtig gerestaureerde treinstation van Oostende, een ware parel van architectuur. Vlak daarnaast stapten we op de kusttram, die ons langs het imposante Thermae Paleis in art-decostijl voerde. Dit voormalige kuuroord, nu een iconisch hotel, getuigt van Oostende’s rijke geschiedenis.

Herinneringen en moderne luxe bij Vayamundo

Bij Vayamundo, bekend om zijn gastvrijheid en comfort, werden herinneringen uit mijn kindertijd weer levend. Met vernieuwde faciliteiten zoals een indoor zwembad, verschillende restaurants, en een loungebar, biedt Vayamundo een unieke mix van nostalgie en hedendaags comfort.

Duurzaam genieten

Vayamundo’s inzet voor duurzaamheid en sociaal toerisme is bewonderenswaardig. Hun bijdrage aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, getuige hun erkenningen zoals de SDG-pioneer award, maakt een verblijf hier niet alleen aangenaam, maar ook verantwoord.

Een culturele verrijking

Een bezoek aan het James Ensorhuis, een museum gewijd aan deze beroemde Oostendenaar, bood een fascinerende duik in het leven en werk van deze kunstenaar. De interactieve ervaringen in het museum brachten ons dichter bij de essentie van zijn kunst.

Culinaire hoogstandjes

Onze verkenning van Oostende’s culinaire scene was een ware ontdekkingsreis. Van de ambachtelijke slagerij Deschildre, bekend om zijn lokale vleesspecialiteiten, tot de gezellige sfeer bij Poule & Poulette, waar kipgerechten centraal staan – elk etablissement bood een unieke smaakervaring.

Sterrenkunde en ruimtevaart in Astropolis

Astropolis, het Space Science Center in Oostende, combineert sterrenkunde en ruimtevaart tot een boeiend geheel. Met interactieve tentoonstellingen en educatieve programma’s biedt Astropolis een kijkje in de wondere wereld van het universum.

Profiteer van speciale aanbiedingen

Onze ervaring werd extra bijzonder dankzij de aantrekkelijke aanbiedingen van Vayamundo. Met acties zoals ‘boek drie nachten, krijg de vierde gratis’, is een langer verblijf in Oostende nu nog verleidelijker.

Win prachtige prijzen met jouw Oostende rijmpje

Tot slot, een unieke kans: deel je liefde voor Oostende in een rijmpje of gedicht, en maak kans op mooie prijzen, waaronder verblijven bij Vayamundo en maaltijden bij lokale eetgelegenheden. Een creatieve manier om je ervaringen te delen!

Win je arrangement bij Vayamundo, Breughelmaaltijden, Astropolis-tickets of P&P-etentjes

Het is nog niet eens Sinterklaas en ook de Kerstman is nog lang niet in aantocht maar we strooien met onze Oostendse Trips4Tips toch al flink met mooie prijzen.

Een voucher van € 300 bij Vayamundo, Breugel maaltijden bij Deschildre en vouchers bij Poule & Poulette en Astropolis. Bezorg ons voor woensdagavond 22 november op tips4tripsreisreportages@gmail.com een mooi rijmpje of gedicht over Oostende. De twee winnaars die een verblijf met ontbijt voor twee in Kerkhotel Biervliet hebben gewonnen zijn Ronny Van Iseghem uit Gent en Mars Van Speybrouck uit Roeselare.