Wingene kiest resoluut voor een groene toekomst

Gemeente Wingene investeert in een duurzamere toekomst door de aanschaf van een nieuwe CNG-aangedreven Scania vrachtwagen, als vervanging van hun oude Mercedes vrachtwagen. Deze stap benadrukt hun toewijding aan duurzaamheid, met ondersteuning van het Fluvius raamcontract.

Wingene, een gemeente die zich niet alleen door zijn landschappen maar ook door zijn beleid laat kennen als groen, heeft een betekenisvolle stap gezet naar een duurzamere toekomst. Na ruim een kwart eeuw trouwe dienst neemt de gemeente afscheid van een oude getrouwe Mercedes vrachtwagen, waarmee talloze herinneringen zijn opgebouwd. De iconische vrachtwagen geeft het stokje door aan een moderne, ecologische vervanger, aangedreven door CNG (Compressed Natural Gas).

Een nieuwe horizon tegemoet

De veranderingen in het wereldklimaat en de energiecrisis van 2021 die schokgolven stuurde door de economieën wereldwijd, spelen een grote rol in deze beslissing. Hedwig Kerckhove, Schepen van Openbare Werken, reflecteert: “Na de extreme prijsfluctuaties van aardgas vorig jaar, leek er een moment van financiële onzekerheid te zijn. Echter, onze toewijding aan duurzaamheid en een betere toekomst wankelde niet. Deze keuze is een bewijs van onze onverzettelijke toewijding aan ecologie en duurzaamheid.”

De filosofie van vernieuwing

Het raamcontract met Fluvius bevestigt Wingene’s standvastige doel om duurzaamheid niet alleen als een concept te zien, maar als een praktische levenswijze. De geselecteerde Scania, die via Fluvius beschikbaar was, past perfect bij dit beeld. Dit model, een samensmelting van modern design en functionele efficiency, vormt een harmonie met de ecologische voordelen van een CNG-aangedreven voertuig.

Met een investering van 282.992,52 euro, inclusief btw, bewijst de gemeente dat ze bereid is te investeren in de toekomst. Het Team Interne Werken, die na anderhalf jaar van anticipatie eindelijk hun nieuwe voertuig verwelkomt, is klaar om de wegen van Wingene met vernieuwde energie en een groen hart te betreden.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be