Wiener Wijsheid Waait over de Westkust: ‘Noch Einmal in Wien’ Wekt de Sint-Bernarduskerk in Nieuwpoort-Bad op 18 augustus 2023

Een Oostenrijkse Ode aan de Oceaan

Op vrijdag 18 augustus, in het kustplaatsje Nieuwpoort-Bad, zal een muzikale metamorfose plaatsvinden. De Sint-Bernarduskerk, een charmante plek met uitzicht op de zee, zal voor één nacht worden omgetoverd tot een stukje van Wenen. Deze betovering vindt plaats in de vorm van ‘Noch einmal in Wien’, een concerttour die heel Vlaanderen in verrukking brengt met heerlijke lichtklassieke operetteklassiekers en virtuoze vioolmelodieën.

Jürgen De Smet: Het Muzikale Meesterbrein Achter de Magie

Het genie achter deze transformatie is de Gentse pianist Jürgen De Smet. Met zijn productiehuis Tems Music, zorgt hij voor een heropleving van het operettegenre in Vlaanderen, vooral onder het seniorenpubliek. ‘Noch einmal in Wien’ is een stijlvol operetteconcert in de Weense sfeer en viert de 25ste avondvullende theaterproductie van De Smet, die zelf 25 jaar professioneel met muziek bezig is.

Een Caleidoscoop van Klassiekers

Het concert belooft een betoverende mix van onsterfelijke operetteklassiekers te zijn, van Johann Strauss tot Emmerich Kalman, met zelfs musicalmelodieën van Andrew Lloyd Webber. Bereid je voor om de magie van het Nieuwjaarsconcert te ervaren met de mooiste walsen, of waan jezelf in de Weense salons met een heerlijke koffie en Sachertorte.

Het Sublieme Ensemble

De Smet wordt bijgestaan door Ann De Winter (sopraan), Dick Vandaele (tenor), Bernard Bertoni (viool) en Gladys De Mol (presentatie & poëzie). Het concert in Nieuwpoort wordt nog specialer met de introductie van de nieuwe poëziebundel van presentatrice Gladys De Mol, die voor het eerst tijdens de voorstelling verkrijgbaar zal zijn.

Een Tournee met een Twist

‘Noch einmal in Wien’ heeft reeds kerken en culturele centra van Overijse tot Antwerpen veroverd. Voordat de tour eindigt in het Oost-Vlaamse Balegem, staat er nog een unieke voorstelling gepland aan de kust, met name in de Sint-Bernarduskerk van Nieuwpoort-Bad. Deze kerk, op slechts een steenworp afstand van de Zeedijk, is de enige kerk langs de Belgische kust waarvan het hoofdportaal rechtstreeks op zee uitkijkt.

Een Nacht Vol Verrukking

De deuren openen om 19u en de betovering begint om 19u30. Tickets kosten €24. Laat je meevoeren door deze muzikale reis die de zee en Wenen samenbrengt in een symfonie van geluid en sensatie. Voor meer informatie en tickets, neem contact op met Annie op 0476 53 65 14 of bezoek www.jurgendesmet.net

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )