Wielsbeke rouwt om jonge Inès

Een tragische wending bij een Wielsbeekse bushalte

De schaduw van verdriet hangt over Wielsbeke, na het abrupte heengaan van de jonge Inès Moulay, die haar leven liet bij een tragisch ongeval bij een bushalte. Terwijl ze samen met haar moeder stond te wachten, werd ze getroffen door een bestelwagen die de controle verloor en op de bushalte inreed.

Tweevoudig afscheid: eer en herinnering

In het dorpje Oostrozebeke zullen velen morgen samenkomen bij begrafenisonderneming Messiaen om het leven van Inès te vieren en haar te herinneren. De volgende dag zal er, ter ere van de familietraditie langs haar moeder’s zijde, een moslimdienst plaatsvinden in de moskee van Desselgem. Terwijl haar moeder nog altijd op intensieve zorgen ligt, hoopt de familie dat ze virtueel kan deelnemen via een livestream om dit betekenisvolle moment te delen.

Verscheurd door verdriet, maar gedragen door gemeenschap

Hugues Eliat, de pluspapa van Inès, is nog steeds overmand door verdriet. Hij beschouwde Inès als zijn eigen kind. Zijn woorden, doordrenkt van pijn maar ook van veerkracht, tonen de harde realiteit van verlies: “De mensen die overleven, moeten verder.” Terwijl zijn vrouw, de moeder van Inès, herstellende is van talloze verwondingen, heeft ze het hartverscheurende nieuws aan haar familie in Algerije kunnen overbrengen.

Afscheidsdiensten als brug tussen culturen

Op aandringen van Hugues zal er niet alleen een moslimdienst zijn, maar ook een christelijke afscheidsdienst ter nagedachtenis aan Inès. Dit symboliseert de samensmelting van culturen in het leven van het jonge meisje. Beide diensten zullen plaatsvinden met de grootst mogelijke zorg en eerbied voor de geliefde Inès.

Een blijvend eerbetoon

Als teken van medeleven en solidariteit heeft de burgemeester van Wielsbeke toegezegd om alles in het werk te stellen om Inès een rustplaats te bieden op de lokale begraafplaats.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.