West-Vlaming Jeroen Maes regisseert voor vijfde maal productie in Fakkeltheater

Jeroen Maes geboren in Ieper en later opgegroeid in Brugge verhuisde om zich te settelen in Antwerpen. Jeroen Maes  volgde kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en volgde ook zang bij Maria Verhaert aan Zangschool Talent.

Hij acteerde ook, Maes’ bekendste rollen waren die van Steven (Thuis), Freek (Wat nu weer?!), Cyriel Gregorius (Nonkel Jef) en Eddy (Lebbegem). Hij speelde ook gastrollen in De KotmadamWittekerkeFamilieGilliam & De BieSpoed en Samson en Gert.

 

Dinsdag 28 mei stelde hij zijn nieuwe productie voor. T STRAND VAN SINT-ANNEKE.

wij waren op de cast voorstelling. In Antwerpen op het strand van Sint Anna aangekomen met de waterbus gingen we een leuk spelletje petanque spelen maar dit viel letterlijk in het water. zoals je wel eens kan tegenkomen in België kom je aan met pak en zak en op het moment dat je wil uitpakken begint het flink te regenen.

 

In de mooie Club Cabane op de Antwerpse Linkeroever. stelde Jeroen Maes dan zijn cast voor.

Peter Van De Velde, Janine Bischops, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen.

In ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE maken we kennis met een hechte vriendenkring die we in de zomer elke dag op ‘De Plage’ terugvinden. Zo is er de strenge, autoritaire Armand die bij wijze van de spreken de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien. Er is zijn joviale vrouw Louise (‘Wiske’) die met alles wat leeft een praatje slaat. We hebben de flamboyante kapper Maurice op het randje van pensioen, maar die nog vol vuur en al wapperend met de handen het ganse Strand kan entertainen. Simonne is ‘het moeke’ van de groep, genieten van haar oude dag zit er niet meteen in, ze heeft namelijk haar handen vol met haar rebelse kleinzoon Tobias. Deze olijke bende krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende, hij wordt al snel ‘de bink’ genoemd, wat hij te danken heeft aan zijn imposant lichaam. Maar hij is niet erg spraakzaam, het blijft een mysterie wat hij komt doen op Sint-Anneke. Ook is er opschudding als Esra, een jonge dame met Turkse roots een stukje van hun strand inpalmt, dit leidt tot gezonde interesse bij sommigen maar tot hevig gefrons en gemok bij anderen(vooral Armand ziet zijn territorium bedreigd) . Wat ze komen doen en vooral wie er in slaagt hun aandacht te trekken komt u langzamerhand te weten. Eén ding is zeker, het leven van onze habitués wordt serieus door elkaar geschud!

‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE speelt de hele zomer lang vanaf 28 juni in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
(vrijdag, zaterdag om 20u30 en zondag om 15u00)
(opties op donderdag om 20u30 en zaterdag om 15u00)

Fakkeltheater (Rode Zaal), Antwerpen

TICKETS
op www.fakkeltheater.be of via 070 246 036

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *