Wervik schitterde op 18 augustus 2023 met groots benefiet voor meerdere dierenasielcentra

Op 18 augustus 2023 organiseerde vzw De Steuners een hartverwarmend benefietevenement in Wervik, een stad waar geschiedenis en heden samenkomen. Het evenement, gehouden in Gemeenschapscentrum De Knippelaar, was gericht op het ondersteunen van drie dierenwelzijnsorganisaties: Knuffelpootjes, Poezewoef, en Hoop voor Zwervertjes. Bezoekers genoten van muzikale optredens van Suzy Marrel, The Panhandlers en The Royal Gents. Culinaire traktaties waren ook aanwezig, met een spaghettimaaltijd en ambachtelijke broodjes. Gwendoline David, Jordy Ben Saoud en Ismael Scheirens, de drijvende krachten achter het evenement, benadrukten het belang van dierenwelzijn en pleitten voor meer bewustwording en strengere wetgeving. Het evenement, dat volledig uitverkocht was, werd geprezen als een groot succes, en de organisatoren kijken nu al uit naar hun volgende initiatief.

Wervik, een historisch juweeltje, waar het verleden harmonieus samenvloeit met het heden, was op 18 augustus 2023 het toneel van een bijzonder en hartverwarmend evenement. In het kloppend hart van deze pittoreske stad organiseerde vzw De Steuners, met tomeloze inzet en passie, een grootse benefiet ten bate van dieren in nood.

Gehouden in de feestzaal van Gemeenschapscentrum De Knippelaar, Hoogland 19, bracht dit evenement de gemeenschap samen in een viering van solidariteit, liefde voor dieren en onvergetelijke muzikale momenten.

In de schijnwerpers: drie goede doelen

Centraal stonden drie vooraanstaande organisaties: Knuffelpootjes, Poezewoef, en Hoop voor zwervertjes. Deze stichtingen zetten zich dag in dag uit in om het leven van dieren te verbeteren. De avond was een getuigenis van hun onuitputtelijke inzet, en de gemeenschap van Wervik toonde massaal haar steun.

Een muzikaal spektakel

Bezoekers werden getrakteerd op een wervelwind van muzikale talenten. Suzy Marrel ontroerde het publiek met haar betoverende stem, The Panhandlers leverden een krachtig ritmisch optreden, en als kers op de taart zorgden The Royal Gents voor een vorstelijke afsluiting die de zaal deed oplichten.

Een feest voor de zintuigen

Naast de muzikale traktaties was er ook culinair genot. Een overheerlijke spaghettimaaltijd ‘à volonté’, bereid met liefde, werd aangeboden voor volwassenen (€12) en kinderen (€8). Voor degenen die een snelle hap verkozen, waren er ambachtelijk bereide broodjes. Een tombola, waarvan de volledige opbrengst naar de goede doelen ging, wist velen te verleiden met prachtige prijzen.

Drie helden op de voorgrond

Gwendoline David, Jordy Ben Saoud en Ismael Scheirens waren niet alleen de organisatoren maar ook de ziel van dit initiatief. Hun passie was vanaf het eerste moment voelbaar. Hun standvastige overtuiging dat dieren een stem verdienen in onze samenleving was de drijvende kracht achter het evenement.

Gwendoline benadrukte: “In deze tijden van verandering is het essentieel dat we stilstaan bij de rechten van diegenen die geen stem hebben.” Jordy voegde eraan toe: “Dit gaat verder dan alleen vandaag. Dit is een beweging. Een roep om elke dag beter te doen.” Ismael, altijd diepe nadenkend, verkondigde: “Kennis is de sleutel. Hoe meer we begrijpen over de wezens om ons heen, hoe meer compassie we kunnen tonen.”

Compleet uitverkocht

In het hart van Wervik heeft een bijzonder evenement plaatsgevonden, waarbij dierenwelzijn centraal stond. Het evenement, dat compleet was uitverkocht, was een initiatief van Vzw Steuners, waarvan Jordy Ben Saoud de penningmeester is, Gwendoline David de voorzitster en Ismael Scheirens de secretaris. Het trio koos ervoor om drie welverdiende dierengoededoelen te steunen: Knuffelpootjes, Poezewoef, en Hoop voor Zwervertjes.

Het initiatief voor het evenement kwam spontaan tot stand. “Ik had een idee en liet het vallen. Jordy zei: ‘Laten we het doen'”, lacht Gwendoline. Hun keuze voor de drie dierenorganisaties was snel gemaakt, vooral omdat deze organisaties in deze uitdagende tijden alle steun kunnen gebruiken. Knuffelpootjes, gevestigd in de Deventer regio van Oudenaarde, is een van de organisaties die zij persoonlijk kennen en waar zij contact mee opnamen.

Noodzaak voor strengere wetgeving

De Vzw Steuners hebben het belang van dierenwelzijn in de kijker gezet en het bewustzijn over de verantwoordelijkheden van huisdiereneigenaren verhoogd. “Veel mensen onderschatten de zorg en het onderhoud dat een huisdier nodig heeft. Helaas horen we ook over dieren die mishandeld of verwaarloosd worden,” merkt Ismael op. Hij voegt eraan toe dat er strengere wetgeving en meer controle nodig is om dieren te beschermen.

Het doel van Vzw Steuners gaat verder dan alleen financiële steun. Ze willen ook het bewustzijn verhogen en de gemeenschap betrekken bij het helpen van dieren. “We willen mensen voorlichten, hen leren over de zorg voor dieren, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen voordat ze een huisdier in huis halen,” benadrukt Gwendoline.

Overweldigend succes

https://youtu.be/aHuAGURKTPo

Het succes van dit evenement was overweldigend. “Onze telefoon stond roodgloeiend. We hadden dit succes niet verwacht, vooral gezien hoeveel er dit weekend te doen was in Wervik,” vertelt Jordy. Maar de Vzw Steuners hebben grotere plannen voor de toekomst. “We hopen dat onze initiatieven blijven groeien zodat we nog meer mensen kunnen bereiken en ondersteunen,” voegt Ismael toe.

De volgende stap voor Vzw Steuners? “We kijken uit naar ons volgende evenement in februari of april,” onthult Gwendoline. En terwijl het trio plannen maakt voor de toekomst, blijven ze gedreven door hun passie voor dierenwelzijn en de wens om een verschil te maken in hun gemeenschap.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )