Wervik nodigt je uit op vreugde en spel in de open lucht: Buitenspeeldag komt er aan

De Buitenspeeldag in Wervik en Geluwe staat als een baken van speelsheid en verbeelding, waar kinderen worden aangemoedigd om de digitale wereld even te vergeten en de vrijheid van buitenspelen te herontdekken. Met activiteiten voor jong en oud belooft deze dag een viering van gemeenschap, vreugde en ongedwongen plezier te worden.

17 april 2024, Wervik en Geluwe

In een tijd waarin het digitale leven vaak de overhand neemt, wordt in Wervik en Geluwe de essentie van kinderlijk plezier en avontuur in de buitenlucht herontdekt. De jaarlijkse Buitenspeeldag, gepland op woensdag 17 april van 13:00 tot 17:00 uur, staat symbool voor een beweging die zich Vlaanderenbreed manifesteert met één simpel maar krachtig doel: het buitenspel voor kinderen opnieuw centraal stellen.

Een kanaal van verbeelding: Ketnet en Nickelodeon dragen bij

In een unieke samensmelting van initiatieven zetten populaire kinderzenders zoals Ketnet en Nickelodeon hun reguliere programmering op pauze, om buitenspelen een prominente plaats te geven. Dit initiatief onderstreept de belangrijkheid van fysieke activiteiten buiten de vier muren van het huis.

Ontdekking en spel op markante locaties

De jeugddienst van Wervik, in samenwerking met BKO Sloeber, buurthuis De Kier en LDC De Spie, orchestreert een dag gevuld met activiteiten verspreid over drie diverse locaties in de stad. Elk van deze plekken transformeert in een speelparadijs waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

In de groene oase van buurthuis De Kier in Wervik en de tot speelstraat omgetoverde Gosserieslaan, vinden kinderen een vrijhaven voor hun spel. Volwassenen worden ondertussen in de cafetaria verwelkomd met een verleidelijk dessertbuffet.

Geluwe introduceert een nieuwe samenwerking met LDC De Spie, waar springkastelen en een ruime speelzone op de Sint-Denijsplaats jong en oud uitnodigen tot spel. De bar van het dienstencentrum biedt een rustpunt voor volwassenen.

Kruiseke verrast met een extra springkasteel op speelplein Hoogland, waarmee het de vreugde van het buitenspel nog verder verspreidt.

Een gezicht vol kleur

Grime-artiesten zullen op elke locatie aanwezig zijn om met hun penselen vreugde op de gezichtjes van de kinderen te toveren, een kleine maar magische toevoeging aan een dag vol plezier.

Toegankelijk en kosteloos

De Buitenspeeldag bevestigt zijn open en inclusieve karakter door gratis toegang te bieden aan iedereen die deel wil uitmaken van deze feestelijke dag. Animatoren zullen ter plaatse zijn om een extra dimensie aan het spel toe te voegen, ervoor zorgend dat elke lach, elke sprong en elke ren een herinnering wordt om te koesteren.

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be