Wenduine verwelkomt bezoekers met vernieuwde parkeerfaciliteiten

De gemeente Wenduine opent haar vernieuwde parkeerfaciliteiten, inclusief elektrische laadpunten en een fietsenstalling, naast een verrijking van het lokale park met nieuwe voorzieningen. Dit project benadrukt de toewijding van de gemeente aan duurzaamheid, mobiliteit en culturele integratie.

Wenduine, 31 maart 2024 – De kustplaats Wenduine zet een nieuwe stap richting toekomstgerichte infrastructuur met de heropening van haar parkeerterreinen, een project dat getuigt van vooruitstrevendheid en een streven naar duurzaamheid. Na maanden van intensieve werkzaamheden, kondigt het lokale bestuur met trots de beschikbaarheid aan van de geüpdatete parkeerfaciliteiten bij het duingebied en de Manitobaparking, beide klaar om bewoners en toeristen te ontvangen.

Een blik op de toekomst van parkeren

In het hart van Wenduine heeft het samenspel tussen de Vlaamse overheid en de gemeente De Haan geleid tot de realisatie van een ambitieus project. De gerenoveerde parkeerterreinen belichamen de visie van de gemeente op het gebied van mobiliteit en cultuur. Met de toevoeging van elektrische laadstations en verbeterde fietsenstallingen omarmt Wenduine de groene transitie.

Een toevluchtsoord van rust en kunst

Marleen De Soete, schepen voor Mobiliteit, belicht de functionele verrijkingen van het gebied. “De vernieuwde parkeerterreinen bieden nu ruimte aan 72 voertuigen, inclusief toegewijde plaatsen voor mensen met een beperking. Het aantal parkeerplaatsen is met twintig toegenomen, waarmee we tegemoetkomen aan de behoeften van onze gemeenschap en bezoekers.”

Bijzondere aandacht gaat uit naar de synergie tussen kunst en praktische ruimte. Het beeld ‘Moeder en kind’ van Koos van der Kaaij heeft een nieuwe thuishaven gevonden op het parkeerterrein, naast het historische anker dat ooit de Manitobahelling sierde. Deze elementen voegen een diepere laag van betekenis toe aan de ruimte, waarbij kunst en geschiedenis naadloos integreren met dagelijkse functionaliteit.

Verjonging aan de overkant

Niet alleen de parkeerterreinen ondergingen een metamorfose. Het tegenoverliggende voormalige dierenparkje heeft ook een ingrijpende opknapbeurt gekregen, onder leiding van Hilde Dhont, schepen voor Leefmilieu. “Het park is verrijkt met nieuwe voorzieningen zoals een petanquebaan en een speelplek voor kinderen, waarmee we een uitnodigende omgeving creëren voor ontspanning en samenzijn.”

Het standbeeld ‘Benjamin’, een overblijfsel van de Kunsttriënnale Beaufort, markeert een punt van cultureel belang in het vernieuwde park, dat binnenkort zal schitteren met nieuwe beplanting.

Een voltooide visie

De Manitobaparking, hersteld onder toezicht van het Agentschap Wegen en Verkeer, rondt het plaatje af met faciliteiten die inspelen op de hedendaagse noden van elektrische voertuigen en een doordachte ruimtelijke indeling. De inspanningen van het gemeentebestuur en de Vlaamse overheid weerspiegelen een gedeelde toewijding aan het verbeteren van de levenskwaliteit in Wenduine. De voltooiing van deze projecten symboliseert een mijlpaal in de evolutie van Wenduine als een voorbeeld van duurzame ontwikkeling en culturele verrijking, waarbij de behoeften van zowel inwoners als bezoekers centraal staan.

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be