Niet gecategoriseerd

Week van de Zee’ tot en met zondag 6 mei

Tot en met zondag 6 mei is er de 22ste editie van de ‘Week van de Zee’. Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen.

Dit kan in klas- of gezinsverband door deel te nemen aan één van de talrijke activiteiten, verdeeld over tien kustgemeenten.

De slogan dit jaar is ‘ZandInZicht’. De zee, het strand en de duinen op een speelse manier leren kennen en er respectvol mee omgaan, is de boodschap.

Activiteiten ‘Week van de zee’
Het ruime publiek kan dit jaar deelnemen aan een vijftigtal activiteiten aan de kust. De Provincie selecteerde 10 blikvangers voor gezinnen met kinderen, waaronder een gezinspicknick in provinciedomein Raversyde, een zandfestival in Bredene en een Nieuwpoorts zeedorp.

Voor het lager onderwijs stellen de bezoekerscentra Duinpanne (De Panne) en het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist), in samenwerking met Horizon Educatief en het jeugdverblijfcentrum Horizon, 10 strandactiviteiten voor die de leerkracht zelf kan begeleiden zonder veel bijkomend materiaal.

Samenwerking met tal van partners
Voor de ‘Week van de Zee’ werkt het provinciebestuur samen met de tien kustgemeenten, bezoekerscentra, wandelclubs, natuurorganisaties en andere partners aan de kust.

info : www.weekvandezee.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *