Warmte geweven in Vuurtorenwijk: Solidariteit door breinaalden

Inwoners van de Vuurtorenwijk hebben zich ingezet om kledij te breien voor kinderen uit kwetsbare gezinnen, in samenwerking met Inloopteam De Viertorre. Dit initiatief versterkt de gemeenschapszin en biedt praktische ondersteuning aan gezinnen. Er is een oproep voor wol om deze inspanningen voort te zetten.

Datum: 23 november 2023 Tijd: 14:30 uur Locatie: Ontmoetingscentrum De Ballon, Vuurtorenwijk

Hartverwarmende inzet voor kwetsbare gezinnen

In de hartelijke Vuurtorenwijk hebben enkele toegewijde inwoners recentelijk hun breikunsten ingezet voor een nobel doel. Met geduld en liefde hebben zij kledij vervaardigd voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Deze handgemaakte kledingstukken zullen binnenkort met zorg worden overgedragen aan het Inloopteam De Viertorre.

De kracht van gemeenschapszin

In het gezellige ontmoetingscentrum De Ballon komen deze betrokken wijkbewoners driemaal per week samen. Hun doel? Niet alleen het breien van kledij, maar ook het smeden van sterke banden binnen de gemeenschap. Dit initiatief illustreert de essentiële rol van ontmoetingscentra als kruispunt van sociale interacties en als platform voor burgerinitiatieven.

Inloopteam De Viertorre: Een ankerpunt voor gezinnen

Met de voltooiing van de kledingstukken is de tijd aangebroken voor de overdracht aan het Inloopteam De Viertorre. Dit team speelt een cruciale rol in het ondersteunen van ouders met jonge kinderen, het aanbieden van opvoedingsadvies, en het faciliteren van de ‘Ruilhoek’. Hier kunnen ouders kinderkledij, speelgoed en ander essentieel babymateriaal ruilen, een onmisbare dienst voor zo’n 80 gezinnen om de twee weken.

De stille helden: Vrijwilligers

Deze vrijwilligers belichamen de warmte en solidariteit van de samenleving. Hun breiwerk is meer dan louter kledij; het is een symbolische steunpilaar voor het Inloopteam, waarmee zij het gesprek aangaan met gezinnen en hen begeleiden naar passende hulp.

Oproep tot solidariteit: Een toekomst van samenhorigheid

De groep inwoners, vastberaden om hun inspanningen voort te zetten, roept andere wijkbewoners op om wol te doneren, met een voorkeur voor lichte kleuren en uniformiteit in de wolsoorten. Zo wordt de continuïteit van dit prachtige project gegarandeerd.

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)