Waregem zet in op duurzame mobiliteit: een belevenis voor jong en oud

Het stadsbestuur van Waregem zet duurzaamheid in de schijnwerpers tijdens de Week van de Mobiliteit. Met een speciale mobiliteitsmarkt op 16 september, beloningen voor milieubewuste burgers en promoties voor scholen en stadspersoneel, toont Waregem zijn toewijding aan een groenere toekomst.

Waregem, bekend om zijn levendige gemeenschap en groene visie, staat opnieuw in de schijnwerpers. Midden in de Week van de Mobiliteit, heeft het stadsbestuur besloten de verkeersbeweging een nieuw elan te geven. En wat is er beter dan de zaterdagmarkt, een evenement dat wekelijks de stad in beroering brengt?

Een belevenismarkt voor de mobiele stedeling

Op zaterdag 16 september wordt de vertrouwde zaterdagmarkt van Waregem omgetoverd tot een mobiliteitsmarkt. Niet zomaar een markt, maar een waar de innovaties van Fox Share autodelen, de voordelen van Bluebikes en de pittoreske fiets- en wandelroutes van de stad onder de aandacht komen. Ook de diensten van Werkplus/Veloods worden in de spotlight gezet. Een markt waar zowel jong als oud iets kan vinden. De kleinsten onder ons kunnen zich vermaken door zelf een smoothie te creëren, enkel door krachtig de trappers van een fiets te bewegen.

Waregem beloont zijn burgers

Waregem wil niet alleen informeren maar ook motiveren. Daarom wordt iedereen die op 16 of 17 september duurzaam naar zwembad De Treffer trekt – of het nu fietsend, lopend of met het openbaar vervoer is – beloond. Een stijlvolle drinkfles of een sportieve sjaal van Waregem Sport wacht op die milieubewuste bezoekers.

Een duwtje in de rug voor scholen en stadspersoneel

Het stadsbestuur van Waregem blijft niet achter en promoot de STRAP-dag actief bij scholen, zodat ook onze jongste inwoners de voordelen van duurzaam verkeer ontdekken. En alsof dat nog niet genoeg is, zet de stad op Woensdag Fietsdag, dit jaar vallend op 20 september, haar eigen medewerkers in het zonnetje. Iedereen die die dag met de fiets naar het werk komt, wordt getrakteerd op een attentie.

In een tijd waar duurzaamheid meer dan ooit telt, is het hartverwarmend te zien hoe Waregem zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn inwoners actief betrekt bij de groene beweging.

Meer weten?

Guido De Langhe, Algemeen directeur, is bereikbaar op 056 62 12 21 of via algemeendirecteur@waregem.be. Philip Himpe, Schepen van Verkeer, is te bereiken op 0497 58 04 91 of philip.himpe@waregem.be. Voor meer algemene informatie kunt u terecht bij Kurt Vanryckeghem, Burgemeester, op 0474 87 01 40 of burgemeester@waregem.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be