Waregem, stad in galop in de schijnwerpers: een reis door de tijd en Monopoly

Waregem introduceert een unieke Monopoly-editie die spelers door zijn rijke geschiedenis en hedendaagse schoonheden leidt. Van historische wortels in de Frankische periode tot een welvarende textielstad, Waregem belichaamt de Belgische charme.

15 augustus 2023, 10:30 uur, Waregem, West-Vlaanderen

Een unieke kennismaking

Waregem, gelegen in het pittoreske West-Vlaanderen, belooft een avontuurlijke ontdekkingsreis met zijn nieuwe Monopoly-editie. Dit spel leidt zowel inwoners als liefhebbers door de iconische bezienswaardigheden van de stad: van de levendige Hippodroom tot het serene Park Baron Casier. Een duik in De Treffer, een avondje uit in CC De Schakel of een wandeling door Het Pand; het wordt een speelse herontdekking van deze prachtstad.

Historische echo’s van Waregem

De geschiedenis van Waregem gaat terug tot de Frankische periode, met de naam “Waro-inghaheim” die de woonplaats van de clan Waro betekent. Deze stad, ooit een bosrijke enclave, heeft haar erfgoed verrijkt door de eeuwen heen. Van de Gallo-Romeinse periode tot de invloedrijke Gentse Sint-Pietersabdij in de 9e eeuw, Waregem heeft een rijk historisch tapestry geweven dat tot op de dag van vandaag bewonderd kan worden.

De transformatie van Waregem

De Franse Revolutie bracht niet alleen veranderingen in de staatsstructuur, maar ook in de sociale en economische dynamiek van Waregem. Van een agrarische gemeenschap tot een welvarend textielcentrum in de 20e eeuw; de stad heeft haar horizon verbreed. De zaterdagmarkt van 1784, de gouden tijden aan de Leieboorden en de opkomst van culturele verenigingen laten de onstuitbare spirit van Waregem zien.

Hedendaagse glorie

Sinds haar fusie in 1977 heeft Waregem zich gevestigd als een prominente stad. Met de officiële stadsstatus in 2000 en de oprichting van het vredegerecht in 2005, blijft Waregem een centrum van groei en ontwikkeling. Monopoly Waregem biedt niet alleen speelplezier, maar opent ook de deur naar het rijke verleden en de levendige tegenwoordigheid van deze West-Vlaamse parel. Bereid je voor op een reis door de tijd en geniet van alles wat Waregem te bieden heeft.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be