Waregem Koerse Feesten: een schouwspel van samenhorigheid en innovatie

31 augustus 2023, 13:00 uur Locatie: Stad Waregem, Waregem

Harmonieuze samensmelting van feest en toegankelijkheid

Als de bladeren van de kalender zich langzaam omslaan, treedt Waregem opnieuw in de schijnwerpers van Vlaanderen. De Waregem Koerse Feesten 2023 zijn weliswaar voorbij, maar het nagenieten is nog in volle gang. Deze editie staat niet alleen geboekstaafd als één van opmerkelijke verbroedering, maar tevens als een toonbeeld van toegankelijkheid en innovatie.

Een week vol verbroedering en bruisende energie

Waregem veranderde gedurende deze week in het hart van Vlaanderen, pulserend op het ritme van de feestvierders en het gehinnik van paarden. Tienduizenden bezoekers, gedreven door pure feestvreugde, maakten de straten en pleinen onvergetelijk levendig. Met een dankbaar hart erkennen we de toewijding van medewerkers, veiligheidsdiensten, foorkramers, horeca-uitbaters en, bovenal, de bezoekers zelf. Hun gezamenlijke inspanningen creëerden deze magische atmosfeer.

Veiligheid in een zee van enthousiasme

Zorgeloos genieten stond centraal. Een knap staaltje organisatie, zichtbaar in het gering aantal politie-interventies en de algehele afwezigheid van grote incidenten. De muzikale sensatie van het jaar, Pommelien Thijs & Camille, bracht een recordaantal bezoekers naar park Baron Casier. Dankzij doordachte crowd control en informatiedeling via de druktebarometer, baande elke bezoeker zich veilig een weg door het feestgedruis.

Duurzaamheid en respect voor de omgeving

In het streven naar een harmonieuze coëxistentie tussen festiviteiten en duurzaamheid, zetten de herbruikbare bekers een nieuwe standaard. Ze bewijzen dat feestvieren hand in hand gaat met respect voor de omgeving. Deze bewustwording vertaalde zich ook in de vervoerskeuzes van de feestvierders, waar de fiets prominent aanwezig was.

Inclusiviteit als kernwaarde

Waregem Koerse Feesten streeft ernaar om een spektakel voor iedereen te zijn, en daarbij mag niemand achterblijven. Samenwerkingen met vzw Victor, Inter en de seniorenadviesraad droegen bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid en faciliteiten, waardoor iedereen, ongeacht fysieke of sensorische beperkingen, volop kon genieten.

Het is duidelijk dat deze trend van inclusiviteit en toegankelijkheid zich zal voortzetten. Waregem is vastberaden om haar feesten elk jaar verder te verrijken, zodat de Waregem Koerse Feesten werkelijk voor iedereen zijn.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Guido De Langhe, Algemeen directeur: algemeendirecteur@waregem.be

Pietro Iacopucci, Schepen van Feestelijkheden: pietro.iacopucci@waregem.be

Kurt Vanryckeghem, Burgemeester: burgemeester@waregem.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be