Wanneer dromen de schouwburg vullen: een jonge Stadenaar betreedt het podium van modelkunst

De reis naar zelfverwezenlijking

Ily Landuydt, slechts 17 zomers jong en opgegroeid tussen de velden van Staden, draagt nu de titel van finaliste bij het niet alledaagse ‘Queen of the Models’. Verwar het niet met de zoveelste missverkiezing; deze modellenwedstrijd, uniek in zijn soort en uitgesponnen over lange maanden, daagt haar deelneemsters uit met tal van opdrachten. De jonge Stadenaar hoeft nog maar één fotoshoot te doorstaan alvorens het gordijn opgaat in de stadsschouwburg van Mechelen op die cruciale avond van 28 oktober.

Tussen schoolboeken en voetbaldoelen

Ily, die zichzelf elke dag onderdompelt in de wereld van moderne talen en wetenschappen aan de VMS in Roeselare, vindt nog steeds tijd om haar voetbalvaardigheden te slijpen. Onder de blauwe lucht, met een bal aan haar voeten, droomt ze van een toekomst als bio-ingenieur. Maar voor nu, in het hier en nu, rust haar aandacht vastberaden op de naderende finale van ‘Queen of the Models’. Dankbaarheid gloeit in haar ogen als ze spreekt over deze kans, over haar evolutie, niet enkel voor de camera, maar in de vele facetten van het leven.

Zelfontdekking tussen flitsen en clicks

De herinnering aan haar vroegere onzekerheden is nog vers. “Toen ik aan dit avontuur begon, was de spiegel niet altijd mijn vriend”, bekent Ily. “Maar gedurende het traject voelde ik de onzekerheden smelten. De eerste fotoshoot voelde wat onwennig, maar dankzij de begeleiding van deskundige fotografen en make-up artiesten vond ik al snel mijn comfortzone.”

Een koningin van veelzijdigheid

‘Queen of the Models’ is niet louter een reeks fotosessies. Het gaat verder. Bezoeken aan radiozenders, kranteninterviews, en zelfs maatschappelijk betrokken zijn door vrijwilligerswerk te doen. Terwijl de organisatie zorg draagt voor acht fotoshoots, ligt de verantwoordelijkheid voor vijf persoonlijke shoots bij de meisjes zelf. Elk beeld, elke pose, wordt geëvalueerd, leidend tot die spannende slotshow waar de finaliste met de meeste punten de kroon zal grijpen.

De stem van het publiek telt

De digitale stembussen zijn geopend tot 12 september. Liefhebbers kunnen hun favoriete model steunen door hun stem uit te brengen via deze link. En voor degenen die geïnspireerd zijn door Ily’s reis en ook deel willen uitmaken van dit avontuur, wacht Queen of the Models op jullie inschrijving.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be, foto via Steven Masset