Waarschuwing van Brandweer Westhoek: gevaarlijke wegen door overstromingen

De Westhoek kampt met ernstige overstromingen die het verkeer en de veiligheid bedreigen. De brandweer dringt aan op het vermijden van verplaatsingen en waarschuwt voor de gevaren van het rijden door overstroomde wegen.

Overstromingen leggen Westhoek lam

Een uitzonderlijke situatie ontvouwt zich in de Westhoek. Door aanhoudende regenval zijn vele straten onder water gelopen, waardoor de veiligheid op de wegen ernstig in het gedrang komt. De brandweer van post Veurne doet een dringende oproep aan de bewoners en bezoekers van de regio om extra voorzichtig te zijn.

Wegen zonder signalisatie: een gevaarlijke situatie

Door de omvang van de overstromingen is het voor de hulpdiensten onmogelijk geworden om overal wegsignalisatie te plaatsen en de straten af te sluiten. Dit resulteert in bijzonder gevaarlijke omstandigheden, vooral op de kleinere binnenwegen.

Dringend advies: beperk verplaatsingen

De brandweer adviseert met klem om verplaatsingen in het gebied te vermijden. Het rijden door overstroomde gebieden wordt sterk afgeraden, omdat dit niet alleen gevaarlijk is voor bestuurders, maar ook verdere schade kan veroorzaken.

Een golf van noodoproepen

De situatie wordt nog ernstiger door het enorme aantal oproepen dat de brandweer heeft ontvangen. Met meer dan 350 meldingen werkte de brandweer onophoudelijk om iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be