“vzw De Helpende hand” maakt 130 kinderen gelukkig met een mooi geschenk en show met de sint en zijn pieten.

Marie Jeanne op de schoot van Sinterklaas met de vrijwilligers.

Zoals ieder jaar brengt Marie Jeanne en haar vzw een leuke namiddag met veel geschenken voor de kinderen en een mooie Sinterklaasshow. Daar het reeds twee jaar geleden was dat de Sint mocht komen door Corona was het natuurlijk een mooi en leuk terug zien van de sint.

Geen stoute kinderen in Diksmuide.

Dat het ook niet altijd gemakkelijk is voor de sint om goede pieten te vinden konden we zien in de show. Sinterklaas moest een nieuwe Kookpiet vinden en had er nu een gevonden. Maar dat liep niet van een leien dakje want de kook piet kon blijkbaar niet zo goed eten klaar maken. De kookpiet besloot om een verjaardagstaart te bakken. Maar dit was niet voor sinterklaas maar voor hulppiet die vandaag jarig was. De sint vond dit ook goed en verraste zijn hulp piet met te vragen of de hele zaal wilde zingen voor de hulppiet.

De taart was niet zo lekker daar de kookpiet in de taart allerhande ingrediënten in de taart deed die niet nodig waren.

Maar toen hulppiet ervan at ging het even mis en dan wist sinterklaas te zeggen ” er zijn geen stoute kinderen in Diksmuide”.

Dan mocht iedereen op de foto.

Toen iedereen mocht komen bij Sinterklaas en zijn pieten mocht iedereen ook op de foto. Daar hadden wij van WESTNIEUWS.BE dan weer voor gezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *