Voor het eerst huwelijk in openlucht in Torhout

Op 26 juni trouwden voor het eerst 3 Torhoutse koppels in openlucht. De ceremonies vonden plaats aan de achterzijde van het stadskantoor, met zicht op het stadspark. Door buiten te trouwen wil de stad de kans op besmetting met het coronavirus tot een minimum beperken.

In openlucht is de kans op verspreiding van het coronavirus een stuk kleiner. Daarom kunnen in Torhout huwelijksceremonies vanaf nu ook buiten plaatsvinden, uiteraard als het weer het toelaat. Waar de huwelijken normaal voltrokken worden in de raadszaal van het Vrijetijdshuis (Markt 1), verhuist dit nu dus richting stadskantoor. Daar is er voldoende ruimte en kunnen koppels met zicht op het stadspark hun ja-woord geven.

De nodige voorzorgsmaatregelen blijven uiteraard van kracht. Handen moeten ontsmet worden en afstand houden is de norm. Het aantal aanwezigen is beperkt tot 30 personen.

Burgemeester Kristof Audenaert: “In de raadszaal van het Vrijetijdshuis kan het krap worden met 30 aanwezigen. Zeker in deze tijden van corona moesten we uitkijken naar alternatieven. Als alles vlot verloopt, bekijken we de mogelijkheid om ook na de coronacrisis in openlucht te trouwen. Uiteraard indien het weer het toelaat.”

Mocht het weer morgen toch nog roet in het eten gooien, zullen de ceremonies plaatsvinden in de Seminariezaal van het stadskantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *