Vlaams minister Weyts geeft huursubsidie aan Gemeentelijke Vrije Basisschool in Wijnendale

EVA MAES van N-VA Torhout : Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft een huursubsidie aan de Gemeentelijke Vrije Basisschool Wijnendale in Torhout. Zo kan de school op korte termijn extra plaatsen in de klas realiseren. De huursubsidie komt 300 leerlingen ten goede en realiseert 50 extra plaatsen. “Deze investering is heel welkom”, zegt Eva Maes van N-VA Torhout. “Als er genoeg plaatsen zijn in onze lokale scholen, dan moeten ouders hun kinderen niet in een andere gemeente naar school sturen”.
De Vlaamse Overheid investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in de bouw van gloednieuwe schoolgebouwen. Maar een nieuwe school bouwen kost veel tijd en het is niet op elke plaats de beste oplossing. Soms is het beter om extra ruimte te huren, zodat je sneller en flexibeler extra plaatsen in de klas kan realiseren.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft nu een huursubsidie aan GVB Wijnendale in Torhout. Zo kan de school op korte termijn extra plaatsen in de klas realiseren.
“Er is al snel extra capaciteit nodig in onze scholen”, zegt Eva Maes van N-VA Torhout. “Met de steun van de minister kan er vlot extra ruimte bijkomen in Wijnendale en kunnen de containerklassen op korte termijn vervangen worden door nieuwbouw. De nieuwe verkavelingen in Wijnendale trekken heel veel jonge gezinnen aan. Zo blijven kinderen verzekerd van een plaatsje in een klas dichtbij huis”.