Vlaams Belang: Een Bezielde Opstanding in Heuvelland


“De Westhoek roept om verandering, en we zullen er zijn om te antwoorden.” Een krachtig statement dat de fundamenten van het politieke landschap in Heuvelland dreigt te doen trillen. De bekendmaking van een nieuwe afdeling van het Vlaams Belang in deze schilderachtige regio maakt een belofte die de tijd en de komende verkiezingen moeten inlossen.

Een Nieuwe Dageraad in Heuvelland

Onder de wachttorens van Heuvelland’s iconische hellingen, gloeit een nieuw politiek vuur. De lokale burgers kunnen nu rekenen op het verse afdelingsbestuur van Vlaams Belang, met Luc Deschuttere als de vaandeldrager van deze politieke revolutie. Samen met zijn kameraden – Ward Knockaert, Jurgen Sinnesael en Myriam De Smet – verandert Deschuttere de lokale politiek van een veldslag in een kruistocht voor verandering. Het is geen geheim dat Vlaams Belang in 2019 de federale verkiezingen veroverde. Het was een overwinning die met de precisie van een kunstenaar was getekend. Maar het feit dat het Vlaams Belang vanuit Heuvelland en de deelgemeenten maar liefst 19,6 procent van de stemmen kreeg, is een vuurbaken van hoop voor deze partij. Een duidelijk teken aan de wand dat de roep om verandering in Heuvelland steeds sterker wordt.

Echo’s van Verandering

Ondanks de winst en de opmars van het Vlaams Belang in de peilingen, blijft er een luidruchtige stilte hangen over de behoeften van de Vlaamse kiezers. Er is een verlangen naar verandering, een hunkering naar oplossingen die door de bestaande machtsstructuren over het hoofd worden gezien. En het is precies hier dat Vlaams Belang met haar charismatische afdelingsbestuur in Heuvelland de handschoen opneemt. Met een vernieuwde focus op de belangen van de inwoners, en een duidelijk pad uitgestippeld door Deschuttere en zijn team, heeft de Westhoek eindelijk haar kampioenen gevonden.

Een Visionair Lokaal Programma

Vlaams Belang Heuvelland maakt van hun thuisbasis een levendig doek waarop ze een krachtig lokaal programma uittekenen. Een betaalbaar, leefbaar, gezond, proper en veilig Heuvelland is het heldere beeld dat ze voor ogen hebben. “Wij willen een sterk alternatief zijn en vooral luisteren naar de bezorgdheden van de inwoners van Heuvelland. Want voor hen doen we het en de inwoners zelf moeten meer betrokken worden bij het lokaal beleidsplan,” benadrukt Deschuttere.

‘Missie 2024’: De Mars Naar Overwinning

Het ontstaan van Vlaams Belang in Heuvelland is meer dan een momentopname, het is het begin van een langdurige campagne, gestoken in het harnas van hun meerjarige strategie – ‘Missie 2024’. De recentste peilingen schilderen een tafereel waarin de partij de grootste overwinnaar wordt, een virtuele David tegen de Goliath van gevestigde politieke machten. Lokaal niveau zal niet achterblijven, want het team is vastbesloten om met sterke kandidaten vorm te geven aan deze evolutie. Carmen Ryheul, Vlaams parlementslid en meter van de afdeling Heuvelland, zal hen begeleiden bij de opstart en heeft er alvast alle vertrouwen in: “Met deze ploeg kan het succesverhaal van start gaan”. Het Vlaams Belang bouwt aan een weg naar 2024, met als doel een sterk alternatief te bieden aan de inwoners van Heuvelland en haar deelgemeenten.

Een Belofte van Verandering

Vlaams Belang West-Vlaanderen belooft een verandering van het tij. Hun nieuwe afdelingsbestuur in Heuvelland is meer dan een belofte, het is een zwaard van Damocles boven het hoofd van de status quo. Met Luc Deschuttere aan het roer en het geluid van verandering dat echoot door de heuvels, heeft Heuvelland de kans om een hoofdrol te spelen in de komende politieke omwenteling. Er zit magie in de lucht van Heuvelland. Een sprankje hoop voor verandering, een flits van potentieel voor een sterker Vlaams Belang. De tijd zal leren of deze belofte zal worden waargemaakt, maar één ding is zeker: Vlaams Belang Heuvelland heeft een hoofdstuk opgeslagen dat nog geschreven moet worden. En het belooft een opwindende leesbeurt te worden.
( Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )