Vlaams Belang Doopt Gistel om tot Vurige Leeuwenstad met Gouden Leeuwbier

Het begin van juli betekent voor het Vlaams Belang de start van een bruisende en hop-geïnjecteerde campagne. Als een roep in de nacht naar elke trotse Vlaming, trekt de partij door de straten van Gistel, het linnen beeld van de Vlaamse leeuw trotserend in de zomerzon.

Oog voor de Leeuwenvlag

In de aanloop naar 11 juli kan men bij het Vlaams Belang een gratis leeuwenvlag aanvragen. Een initiatief dat elk jaar opnieuw overweldigend succes oogst. De kleurrijke lappen stof die de Vlaamse identiteit belichamen, sieren de Gistelse gevels, als een statement van regionale trots.

Een brullend succes

In antwoord op deze golven van patriottische hartstocht, heeft het Vlaams Belang besloten deze toegewijde Gistelnaren te belonen met een sprankelende, amberkleurige verrassing: Gouden Leeuwbier. Deze speciaal voor de gelegenheid gebrouwen pils is als een heldere zonnestraal in een glas, perfect om te nippen tijdens de warme zomerdagen.

Ode aan de trouwe militanten

Met een bierfles in de ene hand en een leeuwenvlag in de andere, trekken de partijmilitanten door de straten van Gistel. Ze maken een ronde langs alle adressen die hun loyale strijdkreet hebben geantwoord door een vlag aan te vragen. Maar ook de huizen die een leeuwenvlag uithangen, zelfs zonder er dit jaar één aangevraagd te hebben, zullen niet over het hoofd worden gezien in deze pittige missie. Elke inwoner van Gistel die de Vlaamse identiteit wil vieren kan nog steeds een leeuwenvlag aanvragen. De geur van patriottisme en mout hangt in de lucht. Met elke gehesen vlag en elk genuttigd Gouden Leeuwbier, brult Gistel zijn fierheid van de daken, omhelst het zijn Vlaamse wortels en viert het zijn liefde voor het land.

( Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be )