Vijf lustrumjaren voor ontmoetingscentrum ‘t Centrum

Ontmoetingscentrum ‘t Centrum, een juweel in het hart van Torhout, viert met trots haar vijfjarig jubileum. Dit iconische centrum, dat zich in vijf jaar heeft verankerd als een onmisbare pijler in de Torhoutse gemeenschap, bereidt zich voor op een dag vol vreugde, verbinding en vieringen.

Een toast op herinneringen en toekomst

Op deze bijzondere dag, 19 september, wordt in de ochtenduren een exclusieve receptie georganiseerd. Verschillende partners, vrijwilligers en prominente stadsfiguren zoals leden van het schepencollege en de gemeenteraad, zijn uitgenodigd om samen te herinneren en te dromen. Het is ook een gelegenheid om een diepe buiging te maken naar genereuze sponsors zoals CERA, driekart VZW en het Fonds van de Burgemeester die het hart van ‘t Centrum financieel hebben versterkt.

Feest voor iedere ziel in Torhout

Vanaf 14 uur zwaaien de deuren wijd open voor elke Torhoutenaar. Terwijl een koele mocktail, met liefde bereid door het Tordale-team, de dorst lest, kunnen bezoekers zich verheugen op een overdadig dessertbuffet, een waar geschenk van de vrijwilligers. Muziek zal de zielen doen dansen en het hart sneller laten kloppen, met DJ Ricky en DJ Zjeronimo die het podium beklimmen.

Een lichtpunt in de Torhoutse gemeenschap

Schepen Ine Debruyne, die de eer heeft het dessertbuffet te openen, uitte haar bewondering: “‘t Centrum is een levendige plek geworden, een symbool van Torhout’s gemeenschapszin en vrijwilligerswerk. Het is een ware eer om deel uit te maken van dit verhaal.”

Toekomst vol verwachtingen

Hoewel het jubileum een mijlpaal is, staat ‘t Centrum niet stil. Een reeks evenementen, van een halloweenbingo tot een karaokeavond, staan al in de startblokken voor dit najaar. Vrijwilligers, de levensader van het centrum, worden altijd met open armen ontvangen.

Openingsuren ‘t Centrum:

  • Maandag: 17-20 uur
  • Dinsdag: 13-18 uur
  • Woensdag: 9-12 uur
  • Donderdag & Vrijdag: 13-16 uur
  • Eerste en derde zondag: 14-17 uur

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be