Vijf jaar Fair Trade Provincie met ‘Goed geboerd’ op dinsdag 9 oktober in Brugge

Op dinsdag 9 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met zes partners het netwerkevent ‘Goed geboerd – Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ in de Sint-Godelieveabdij in Brugge.

Aanleiding is het 5-jarig bestaan van West-Vlaanderen als Fair Trade Provincie. Ook Brugge mag zich intussen 10 jaar Fair Trade Stad noemen. Het event is gratis, inschrijven kan via www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd.

De centrale thema’s zijn ‘fair trade’ en ‘de korte keten’. Het event is bedoeld voor iedereen die duurzame landbouw een warm hart toedraagt.

Programma
Het evenement start om 16 uur. Deelnemers krijgen de keuze tussen een workshop Fair Trade Gemeente en een Fair Trade chocoladewandeling langs verschillende chocolatiers in Brugge.

Vanaf 18 uur kunnen de deelnemers aanschuiven aan twee gesprekstafels. Die behandelen tal van onderwerpen, zoals ‘Hoe herken je eerlijke producten?’, ‘Hoe breng je korte keten in de supermarkt?’, ‘Mondiale boerenklap’, ‘Fair Trade: niche en mainstream, samen sterker?’, ‘Feeding the cities’, ‘Food for the future’, ‘De kracht van coöperaties’ en ‘Fair Trade Gemeente: Fair Trade begint hier’.

Na een pauze met een hapje en een drankje gaat de avond om 20.30 uur verder met een panelgesprek. Inge Ghijs (De Standaard) heeft het met experten en boeren uit Vlaanderen en de Filippijnen over de toekomst van onze voedingsindustrie en over eerlijke handel voor Noord en Zuid.

Om 21.30 uur sluit de avond af met een netwerkmoment.

Samenwerking
Het netwerkevent is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen (5 jaar Fair Trade Provincie), de Stad Brugge (10 jaar Fair Trade Stad), de Fair Trade Gemeenten, Rikolto, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels en Inagro. Daarnaast wordt het evenement ondersteund door het Trade for Development Centre (TDC) in het kader van de Week van de Fair Trade, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Locatie
De locatie van ‘Goed geboerd – Hoe eerlijk handelen voor Noord en Zuid’ is niet toevallig: vanaf de 17e eeuw tot eind 2013 deed de Sint-Godelieveabdij dienst als slotklooster voor de zusters Benedictinessen. Dankzij een moestuin en een boomgaard waren de zusters zelfvoorzienend: korte keten avant la lettre.

Praktisch – ‘Goed geboerd’

Plaats: Sint-Godelieveabdij, Boeveriestraat 41 in Brugge
Datum: dinsdag 9 oktober 2018 vanaf 16 uur
Inschrijven: via de website www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd
Prijs: gratis

[ www.west-vlaanderen.be/goedgeboerd ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *