Veurne schittert met dubbele winst tijdens Winkelsterren van West-Vlaanderen

Stad Veurne en handelaarsvereniging Veurne Toe koer triomferen tijdens de Nacht van de West-Vlaamse Winkeliers met twee prestigieuze awards, die de stad erkennen als een voorbeeld van uitmuntende samenwerking en winkelbeleving in West-Vlaanderen. Deze overwinningen vieren de gezamenlijke inspanningen om van Veurne een aantrekkelijke en levendige winkelbestemming te maken.

Veurne, 2 april 2024

In een glansrijke nacht waar ondernemerschap en innovatie in de kijker stonden, heeft stad Veurne, in harmonie met handelaarsvereniging Veurne Toe koer, de harten van de West-Vlaamse winkelgemeenschap veroverd. Tijdens de prestigieuze Nacht van de West-Vlaamse Winkeliers mocht de stad niet één, maar twee felbegeerde onderscheidingen in ontvangst nemen: de Award voor Beste Samenwerking en de hoogste eer als Winkelsterren van West-Vlaanderen.

Een feest van verbinding en creativiteit

Georganiseerd door KERNpunt en POM West-Vlaanderen, bracht de Nacht van de West-Vlaamse Winkeliers handelaars, verenigingen, en lokale besturen samen voor een avond vol inspiratie en erkenning. Sprekers deelden hun inzichten over sociale media, employer branding, en de kracht van samenwerking, maar het hoogtepunt was ongetwijfeld de uitreiking van de awards.

Innovatieve samenwerking leidt tot succes

Gedreven door de oproep van KERNpunt, sloegen Veurne en Veurne Toe koer de handen ineen met de organisatie van ‘Veurne Speur Ze’ voor de categorie Samenwerking. Hun originele emoji-actie wist de jury te overtuigen door een naadloze integratie van handel, familieplezier, en de invloed van sociale media. Deelnemers werden aangemoedigd om selfies te maken bij emoji’s verspreid door de stad, een zet die zowel de gemeenschapszin als het digitale bereik van de actie versterkte.

Veurne Toe koer: bekroond tot Winkelsterren van West-Vlaanderen

De avond werd extra feestelijk toen Veurne Toe koer, tot hun grote vreugde, de hoofdprijs won en daarmee uitgeroepen werd tot de Winkelsterren van West-Vlaanderen. Deze erkenning bekroont de inzet en creativiteit van de handelaarsvereniging om van Veurne een bloeiende en levendige winkelstad te maken, waar evenementen en acties het lokale winkelen stimuleren en belonen.

Trots en dankbaarheid

Guido Hoste, schepen van Lokale Economie, verwoordde het succes treffend: “Hard werken is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen. Deze uitreiking bewijst eens te meer dat we samen Veurne uitmuntend maken. Het is een eerbetoon aan de inzet van zowel Veurne Toe koer als het stadsbestuur.” Dit dubbele succes onderstreept de dynamiek en de gemeenschapszin in Veurne, waar samenwerking en innovatie hand in hand gaan om een warme en uitnodigende winkelervaring te bieden.

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be