Veurne La Fête verwelkomt Tourist LeMC, Les Truttes, Pelican Dealer en Sabrina’s Feestje: Het muzikale feest van de zomer

Veurne La Fête, het jaarlijkse stadsfestival van Veurne, viert dit jaar zijn tiende verjaardag. De line-up van het festival, dat op 1 september plaatsvindt, bevat namen als Tourist LeMC, Les Truttes, Pelican Dealer en Sabrina’s Feestje. Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op de Grote Markt.

Veurnse zomer eindigt op een hoge noot

Het stadsfestival Veurne La Fête, de traditionele afsluiter van het zomerseizoen én de opener van het nieuwe schooljaar, viert binnen enkele weken zijn tiende verjaardag. Op vrijdag 1 september wordt een krachtige viering gegarandeerd op de Grote Markt.

Het Antwerpse orakel Tourist LeMC is de hoofdact van de avond. Zijn bekendheid behoeft geen inleiding, gezien zijn hits zoals En Route, Koning Liefde en Horizon al in vele harten zijn doorgedrongen.

Leuvense klanken met West-Vlaamse tint

De Leuvense band Pelican Dealer, met Daan Pyfferoen, een West-Vlaming uit Veurne, brengt de avond op gang. Ze betraden in maart al het grote podium toen ze het voorprogramma verzorgden voor Xink! in de AB. Hun meeslepende melodieën en verzengende gitaarriffs beloven het publiek in de juiste stemming te brengen voor een onvergetelijke avond.

Een show om niet te missen

Les Truttes zorgen voor de nodige ambiance op het feest. Deze coverband staat bekend om hun onstuitbare energie en toewijding tijdens optredens. Hun nieuwe tour, Goldeneye, neemt het publiek mee terug in de tijd met een reeks bekende covers. De feestelijke editie van Veurne La Fête wordt afgesloten met een performance van Sabrina’s Feestje.

Toegankelijk voor iedereen

Veurne La Fête is gratis toegankelijk en vindt plaats op de Grote Markt in Veurne. Het tijdschema van de optredens zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Jonas Bel, schepen van Cultuur en lid van Veurne Plus, vermeldt dat Veurne La Fête al tien jaar de zomer in Veurne afsluit. Dit jaar valt het festival op de eerste schooldag, wat zorgt voor een knallende start van het nieuwe schooljaar.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dienst Communicatie op het nummer 058 33 55 11 of via communicatie@veurne.be. Jonas Bel, schepen van Cultuur, is ook bereikbaar op 0472 46 36 39 of via jonas.bel@veurne.be.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )