Verwendag in de Torhoutse bib op zaterdag 30 september van 9 tot 12 uur


De bib, altijd en overal!

Schepen van cultuur Lieselotte Denolf : in deze mooie septemberdagen start er ook voor de bib een nieuw werkjaar met heel wat activiteiten en projecten. Op zaterdag 30 september van 9 tot 12 uur zet de bibliotheek van Torhout zijn deuren voor je open. De moeite om even langs te komen! Alle bezoekers krijgen een drankje aangeboden.

Om 11 uur is er de boekvoorstelling ‘De Verloren Prinses’ door Helena Vansteelant. Helena (°1974), afkomstig uit Torhout, droomde er nooit van om een boek te schrijven, maar heeft nu wel een boek gepubliceerd – en eigenhandig geïllustreerd – over een droom. Een droom die ze had toen ze nauwelijks negen jaar oud was, toen ze nog in Torhout woonde, en die ze nauwkeurig opschreef en bewaarde in een huiswerkschriftje. De Verloren Prinses is een verhaal vol licht en hoop voor de toekomst… prachtig geïllustreerd met aquarellen.

In de voormiddag wordt ook het startschot gegeven van De Leesjury, de vroegere Kinder- en Jeugdjury. Maar liefst een dertigtal kinderen en jongeren zullen de komende maanden in zes leeftijdsgroepen boeken lezen en bespreken. Gwendoline, Eva, Patricia, Eveline, Nele en Kristien begeleiden onze leesbeesten bij hun zoektocht naar het mooiste boek.

Elke eerste zaterdag van de maand is er voor de kleintjes vanaf 2,5 jaar luister- en knutselplezier verzekerd met Joke, Kim, Lieve, Marleen, Emma en Joy! De toegang is gratis. Op 7 oktober lezen Bart en Marleen voor uit het leuke prentenboek ‘Prinses Arabella maakt muziek’.

Ook onze leeskring ging terug van start. Samen rond de tafel, met Roos als moderator, boeken lezen en bespreken met boeiende gesprekken als resultaat. Interesse? Geef je naam op in de bib.
Een nieuw schooljaar! Best spannend! Nieuwe leesopdrachten en taken? De bib staat voor je klaar met boeken, strips, films en muziek. Of misschien kwam je al langs met de juf of meester of kan je in de klas genieten van het boekenpakket dat de bib samenstelde.
Maar ook van thuis uit kan je de bib gebruiken!
Oefen je lezen met de interactieve AVI-boekjes van Fundels: torhout.bibliotheek.be/fundels.
Vind een leuk boek om te lezen met Bieblo (6-14 jaar): bieblo.be/torhout.
Ouder dan 18 jaar? Mijn Leestipper geeft je elke maand boekentips die passen bij je leesvoorkeuren: torhout.bibliotheek.be/mijnleestipper.
Leen van thuis uit e-boeken bij de bib op je eigen toestel: torhout.bibliotheek.be/e-boeken-cloudlibrary.
Duik in het digitale krantenarchief en doorzoek miljoenen artikels uit kranten en tijdschriften: torhout.bibliotheek.be/krantenarchief
Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot al deze handige diensten!
Voor wie zich niet of moeilijk kan verplaatsen is er Bib-aan-huis: wij komen langs met boeken, cd’s of films.
Ben je geen fan van lezen? Dan is er ook onze spelotheek. Samen gezellig rond de tafel een gezelschapsspel spelen, thuis of op vakantie, op een koude winteravond of een regenachtige zomerdag, met het gezin of met vrienden. Ideaal voor verjaardagspartijtjes, familieweekends, communiefeesten of om gewoon even uit te proberen voor je het spel zelf koopt.

De bib, altijd en overal

Ben je ouder dan 18 jaar en nog geen lid van de bib? Dan kan je gratis lid worden vanaf  zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober. Alle bezoekers krijgen ook een drankje aangeboden.

“Hou je van lezen en/of gezelschapspelletjes? Ontdek dan de vele mogelijkheden die bib Torhout te bieden heeft. We trappen het jaar af op 30 september met de leesjury en de boekvoorstelling van ‘De verloren prinses’ van de uit Torhout afkomstige Helena Vansteelant. Bedankt aan het bib-team, de vele vrijwilligers en iedereen welkom in onze gezellige bibliotheek.” zegt Lieselotte Denolf, schepen van cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *