Verwaarloosde oversteekplaats in Diksmuide vraagt om aandacht

Diksmuide staat voor een veiligheidsvraagstuk na het verdwijnen van een cruciale oversteekplaats. Bezorgde ouders en gemeenschapsleden roepen op tot actie, in de hoop dat hun stemmen snel zullen leiden tot een oplossing.

30 oktober 2023, Diksmuide

Diksmuide, een stad die de kunst van het samenleven begrijpt, wordt geconfronteerd met een dringend vraagstuk dat de veiligheid van haar inwoners betreft. Het verdwijnen van een veilige oversteekplaats heeft de wenkbrauwen van velen doen fronsen, en terecht.

Wachten op witte strepen

Het is opmerkelijk hoe eenvoudige witte strepen op het asfalt een gevoel van zekerheid kunnen geven. Deze zomer werden de markeringen op de eerder vermelde oversteekplaats verwijderd. Hoewel de zon zijn sporen achterliet op de lege plek, liet de nieuwe belijning op zich wachten.

Sociale zorgen brengen licht op het onderwerp

Recentelijk werden stemmen op sociale media luider. Zorgen werden geuit, discussies ontstonden. De gemeenschap voelt aan dat er iets ontbreekt. Zeker als het gaat om de veiligheid van de jongste inwoners die dagelijks de straat oversteken om hun opleiding te volgen.

De roep van een vader

Wesley Willaert, een betrokken ouder, spreekt zijn zorg uit. Hij vraagt niet om met de vinger te wijzen, maar om bewustzijn. Het is een echo van de collectieve roep van vele ouders die hopen op een snelle en adequate oplossing. De straat oversteken is niet enkel een fysieke actie, maar ook een metafoor voor de uitdagingen die we in het leven tegenkomen. Als gemeenschap is het onze plicht om ervoor te zorgen dat deze ‘oversteken’ zo veilig mogelijk zijn.

Westnieuws.be duikt dieper

Een journalist van Westnieuws.be heeft het initiatief genomen om dit urgente onderwerp onder de aandacht van het stadsbestuur te brengen. Bevestigd is dat de kwestie zal worden aangekaart tijdens het vragenhalfuurtje van de Diksmuidse gemeenteraad van 27 november 2023, maar gezien het stadsbestuur nu reeds heeft ingegrepen, zal het niet meer nodig zijn om dit punt te brengen.

Intussen hebben we vernomen dat het zebrapad, na herhaaldelijk aandringen van de dienst openbare ruimte, op vrijdagvoormiddag 27 oktober ’23 geschilderd werd. .

Tussen de regels door

Als we dieper inzoomen, zien we dat een veilige oversteekplaats niet enkel een praktische noodzaak is, maar ook een symbool van een zorgzame samenleving. Het is een teken van een gemeenschap die de welzijn van haar burgers waardeert en beschermt. Prachtig nieuws.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be