Verstrengelde harten doorheen de tand des tijds

Op 31 augustus 2023 vierden André Decleir en Monique Crabbe hun 60-jarig huwelijk in Hooglede. Hun liefde heeft zes decennia doorstaan, wat vragen oproept over de duurzaamheid en aard van menselijke relaties.

31 augustus 2023, 15:00 uur Locatie: Hooglede

Op een dag waarop de zon wat lager hangt en de eerste hints van herfst zich zachtjes aandienen, vierde Diksmuide een liefde die de seizoenen, jaren en decennia trotseerde. André Decleir en Monique Crabbe hebben een mijlpaal bereikt die niet voor iedereen is weggelegd.

Een dans van zes decennia

Gehuwd in de schaduw van een veranderende wereld op 30 augustus 1963, hebben André en Monique de golven van het leven samen bereden, de hoogte- en dieptepunten moeiteloos genavigeerd. Hun huwelijk is een stille getuige geweest van zowel wereldlijke als persoonlijke veranderingen.

De vrucht van hun liefde

Uit hun verenigde harten is een zoon, Stefaan Decleir, voortgekomen. Een symbool van hun liefde en toewijding aan elkaar. Stefaan is het levende testament van hun gedeelde dromen en aspiraties.

Liefde als filosofisch kompas

In een tijdperk waarin het huwelijk soms een vluchtig verbond lijkt, staat het paar symbool voor het tijdloze idee van liefde die groeit en bloeit door gezamenlijke ervaring en toewijding. Hun relatie roept vragen op over de aard van liefde, de veerkracht van het menselijk hart en de keuzes die men maakt in het licht van veranderende omstandigheden. Het is een herinnering aan het belang van het koesteren van relaties en de diepe wortels die ze in de loop van de tijd kunnen vormen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be